Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Igaz, hogy ha vállalkozáson...

Igaz, hogy ha vállalkozáson törjuk a fejunket, akkor érdemes kérni nevunkre szolo számlát arrol ami vélhetően elszámolhato, mert ha elinditjuk, akkor 3 évesnél nem régebbi számla elszámolhato?

Figyelt kérdés
Ha igen, ez igaz telenoros havidijas huséges előfizetésre és mobilra s ugy is ha mobilelőleges kamatmentes hitel? (vagyis az elején fizetunk egy nagyobb összeget mobilelőleg néven, utána csak havidijat majd ha elfogyotta mobilelőleg akkér havidijjat és készulékőrlesztést havonta?
2020. febr. 20. 13:22
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
az szégyen. és mégha csak jo válaszok lepontozása lenne... gyakran ennél sokkal rosszabbak is vannak.
2020. febr. 20. 18:26
 12/48 anonim ***** válasza:
77%

Jajj hát ilyenekre nem adunk...

Aki akarja úgyis kiveszi a lényeget ami neki fontos .

Jelen esetben nekem pl egyéni vállalkozóira eleve olcsóbb az előfizetés , mint magánemberként lenne, korlátlan nettel, külfödön is hálózattól függetlenül 300 perc és 300 smssel brutto 6390 Ft amiből a telefon áfa és a .net 5% áfa is visszaigényelt.

Viszont üzleti előfizetést csak már meglévő vállalkozásra tudsz igényelni. Akár úgyis, ha előtte pár perccel csinálod meg a webes ügysegéden a vállalkozói kiváltását.

Érdemes megnézni, hogy mivel jàrsz jobban adott esetben.

2020. febr. 20. 18:43
 13/48 A kérdező kommentje:
ez melyik cég? mert lehet ez lesz a jo választás.
2020. febr. 20. 18:45
 14/48 anonim ***** válasza:

"és egyéni vállalkozásként indulna. egyenlore nem nagyon van tőke ezért jönne jol minden lehetséges adokedvezmény"

Ha még nincs vállalkozásod, akkor adókedvezményed se lesz addig.

Ha elindítod a vállalkozásodat, akkor a telefon ára és a net havidíja elszámolható (könyvelő), ha igazoltan arról dolgozol, de VISSZAMENŐLEG a net havidíja nem számolható el, csak a vállalkozás indításától.

Tehát, ha pl. májusban indítod a vállalkozásodat, akkor a márciusi net havidíj nem számolható el.

"egyenlore nem nagyon van tőke "

Egy jótanács: ha már most nem nagyon van tőke, akkor addig ne indítsd el a vállalkozást, amíg nem látsz reális esélyt arra, hogy a havi min. 50 ezer ft KATA adót kifizesd, ha főállásban indítanád.

Ha pedig nem KATA-s adózás, akkor még magasabb lene a havi fizetendő adó+járulék.

2020. febr. 20. 18:48
 15/48 A kérdező kommentje:
én ugy hallottam kis bevételnél lehet kata költség alá menni, főleg ha vannak elszámolhato költségek is. és akkor csak a netre érvényes hogy visszamenőleg nem lehet elszámolni, vagy tévhit az egész iszerint 3 éves zámlát is el lehet számolni? (vállalkozás kezdete elöttit)
2020. febr. 20. 18:51
 16/48 A kérdező kommentje:
amugy ezért kellene a vállalkozás mert akkor lehetne nagy mennyiségben hirdetni. nem szeretem az ilyen susmusokat, hogy karácsonyra kaptam, meguntam, tévedésből kettőt vettem, a saját használtcikkem 40 vadonatuj sepru, stb stb.
2020. febr. 20. 18:52
 17/48 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem pontosan értem a kérdést, de nem úgy van hogy nem tudsz addig elszámolni semmit sem költségként amíg nem vagy cég vagy e.v.?
2020. febr. 20. 18:53
 18/48 A kérdező kommentje:
azt "hallottam" hogy a céggé válás elött 3 évvel vett eszközök is elszámolhatoak. természetesen csak akkor ha a cég már létezik. ezt akarom tisztázni hogy igaz e vagy csak valami városi legenda
2020. febr. 20. 18:55
 19/48 A kérdező kommentje:
amugy jogos hogy beszéljek könyvelővel, csak az nem ugy van ám, hogy odamegyek s a két szép szemedért válaszol, hanem 5-10-x ezer forintért fog oránként válaszolni. Igy érdemes összegyujteni a kérdéseket, azokra lehetségs válaszokat megszerezni s a könyvelővel csak ellenőriztetni hogy igaz e. Mint kérdésenként 5 ezret fizetni megkezdett orákért.
2020. febr. 20. 18:58
 20/48 anonim ***** válasza:
100%

Ma ha már mlmből nem futja könyvelőre 😊..

Melyik cég?

-Bármelyik. A cég saját tőkéje apporttal is teljesíthető.

-Telefon előfizetés:

Üzleti csomagot csak már meglevő vállalkozásra kapsz.Elszámolni is csak annak keretén belül tudod.Lakosságit nem, vagy csak részben ha bohóckodsz a drágább lakossági csomaghoz kért részletes hivàslistàval.

Áfát akkor tudsz visszaigényelni , ha àfakörös vagy.

Kata esetén nincs tételes költségelszámolás semmit nem tudsz elszámolni sem költségként, csak akkor ha ott is àfakörös vagy akkor meg mi értelme katasnak lenni?!

Könyvelő is elmondja ezeket egyszer 5000 Ft-ért maximum, és ha megbízod a könyvelési feladatok ellátásával, jó eséllyel az első havi díjból le is vonja.Kvázi ingyen van.

Vagy mivel egyébiránt az ev. nem kötelezett könyvelésre magad is kibogaràszhatod ingyen a vonatkozó jogszabályokból és Nav füzetekből.

Ha szolgáltatót kérdezed, akkor nekem upcm van, ami most már Vodafone lett. Látni is az új árain.

2020. febr. 20. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!