Lenne értelme fitness éttermet nyitni Budapesten? Bejöhet mint üzleti modell?
Szóval éppen gondolkodok saját vállalkozás indításán, és keresek valamilyen piaci rést. Azt vettem észre hogy Budapesten 3 féle étterem létezik:
-olcsó gyorskaja, gyros, kebab
-túlárazot belvárosi éttermek
-igénytelen házi kifőzdék
Mivel én eléggé egészségcentrikus életet élek, szeretnék egészségesen táplálkozni, viszont rohanok egész nap a városban, és egyszerűen nem tudok olyan kajáldát találni ami nem zsírban tocsogó egészségtelen mocsok, vagy turistákat célzó agyonárazott kaja.
Lenne értelme nyitni egy olyan éttermet aminek ez az image-e, hogy csak egészséges fitnesskaját árul? Nem salátabár, nem vegán hippi hely, nem szenvicsező, hanem normál étterem, normál kajákkal viszont csak a legminimálisabb zsír- meg cukorfelhasználással, így minden fogynivágyó és rendszeresen sportoló ember bűntudat nélkül ehetne itt, akiknek amúgy nincs idejük napi háromszor főzni.
Van ebben fantázia?
Azért, mert te fogsz 5 kritériumot, aminek az eddigi éttermek nem felelnek meg, még nem lesz működőképes. Én is mondhatnám, hogy lila étterem eddig még nem volt, ettől még nem lesz profitáló.
Az általam említett fitness étterem forgalmas helyen volt (3 konditerem mellett), ugyan nem önkiszolgáló volt, de szerintem ez nem mérvadó, de nem működött, szerintem az árai miatt. Erre írtam, hogy inkább megcsinálom otthon, saját magam. Voltam ott, nem nyert meg, pedig én is inkább az egészséges ételeket preferálom.
Látom paprikás a hangulatod. Ha te kérsz egy véleményt, de csak pozitív vállveregetést vársz el, akkor azzal nem tudok mit kezdeni.
Leírták többen is a véleményüket, mégis a válaszod annyi volt "nem érted". Érvelni nem tudtál. Te meg tudod mit nem értesz? Azt, hogy általánosságban a magyar ember még mindig azt nézi egy étteremben, hogy milyenek az árak. Akár önkiszolgáló, akár turista hely, akár nem. Mivel fitness/egészséges éttermet akarsz, nálad ez pont nem játszik, az egyik legfőbb kritérium, hogy életképes legyen.
Nagyon jó az ötlet. És igazad van, nincs ilyen étkezde. Szerintem meg kell próbálni. Az hogy a többség nem fitnesszkaját eszik, az nem azt jelenti hogy ne lenne rá igény.
Van, nagyon jól látod hogy lenne rá igény, azzal viszont számolni kell, hogy a belvárosi túlárazott éttermek, a belvárosi túlárazott bérleti díjjak miatt is annyi, amennyi.
Én abszolút pártolom, a jövőbe kell nézni, és nem a 44-ik gyrosost kell megnyitni.
Sütizőbe már elkezdték hasonlót, mindenmentes torták, sütik. Nehéz bejáratni, magasak az árak az alapanyagok miatt is, de ez a jövő, és egyre többen fogják ezeket keresni.
Még mindig várom a konkrét példádat hogy melyik budapesti étteremben lehet egészséges kaját venni.
Azt írtad hogy az ember inkább bemegy egy random étterembe és onnan választ valami egészséges kaját. De melyikbe? Melyik étterembe megy be? Én eddig nem találtam ilyet Pesten, de te biztos tudsz ilyet.
Ez a "inkább megcsinálom magamnak otthon" című rinyálásodra írtam hogy nem érted az egészet. Aki rohan egész nap a városban a munkája miatt mint például én is, az mikor csinálja meg magának otthon? Hogy csináljak magamnak otthon egészséges kaját ha este 8-ra érek haza, heeeeeee????
A másik része az üzleti modellednek, hogy olyan megoldasokba gondolkozol amivel elesel a kedvezményes áfától igy valoban jobb eséllyel csak 0 szaldora vagy vesztesegre hozod ki az éttermet , mint a legtöbb szakma idegen "befektető". Közben a többi étterem meg a kebabos is lehagy azzal hogy szenvedsz az aga fizetéssel ők meg milliókat igenyelnek cissza évente és visszafirgatva fejlődnek -bővülnek viszik lebtebb pl az araikat mert az egy adaf etel aabol nem 27% -ot fizetnek be áfába, hanem 22%-ot meg oluszbankapnak.Ettől alacsonyabb a netes rendelés koltsege amivwl hazhitsdzalkutva sokszirta nagyobb firgalmat realizalnak mint egy beülős kajálda, ami a helyi konditermekre épít összesen.
"Önkiszolgáló, vagyis nem kell egy órát várni a pincérre"
Személyi edző irja fel... Nem, ez esetben a speciális étrendhez szakképzett dietetikus fog neked kelleni. Nem fogadják el a személyi edzőt helyette , akkor amikor majd sorolod a jobbnál, jobb menüidet és húzogatják le az elképzelt étlapodról, hogy majd ennek hianyaban ezt sem lehet , meg azt sem. Ne egy otthoni konyhát képzelj el, ahol mindent lehet mindennel csinálni és adni, csak alapanyag legyen hozzá amit a személyi edző javasolt.
Várjad csak, nem kell neked bizonyítanom semmit.
Az original kérdés még mindig nem az volt, hogy én találok-e egészséges éttermet Pesten, hanem hogy működő képes lenne-e véleményünk szerint az ötleted. Amit többen is megmondtak, hogy nem. Remélem fel tudod fogni.
Amúgy meg menj aztán nézd meg a saját energiádból, a saját idődből, nem fogok időd pazarolni olyanra, aki a mondandóját csak hatalmas arccal tudja kifejezni. Elhiszem, hogy nehéz feldolgozni, ha szar az ötleted, de ezért ne engem hibáztass.
"Még mindig várom a konkrét példádat hogy melyik budapesti étteremben lehet egészséges kaját venni."---Megfejtés, hogy az összesben, de nem azt választják a vevők az esetek 99%-ában!
Gondolj csak bele, nem kell a csirkemellet zsíros/olajos körettel enned, ha választhatod a salátát is, nem kötelező mellé bevágni 2 cukros sütit sem, sima vizet is ihatnál hozzá a kóla helyett. Mi tart téged vissza ettől?
Kíváncsi lennék, hogy:
Milyen ételeket, menüket gondoltál árulni?
Üdítők, italok, frissítők mik lennének?
Milyen árban lenne 1 menü, vagy egy szimpla ebéd?
Mennyi pénzed van rá? Sejtem a megfejtést, de szeretném tőled is hallani :)
Az a kifogásod a saját kaja készítéssel kapcsolatban, hogy este 8-ra érsz haza. És akkor mi van? Én este 8-kor általában az edzéssel végzek, megyek én is egész nap, de otthon este 9-10-11 óra fele simán elkészítem a másnapi kajám. Csirkét, marhát sütök, rizst főzök, max egy óra az egész. Sok testépítőt követek online, nagyon sokan este vagy inkább már éjjel csinálják meg a másnapi kaját. Van olyan is aki inkább korán felkel és akkor csinálja meg. Nem ismerek olyan testépítőt, fitness modellt aki rendszeresen enne étteremben, inkább csak néha esznek egy “csalókaját” és bevágnak egy hamburgert vagy gyrost.
Egyébként van olyan főleg Pesten működő rendelős hely aki kiviszi neked az egészséges kajádat, csak persze ez többe kerül mintha magadnak csinálnád, csirkerizs(pont)hu
Éttermet én sem tudok Pesten, mert nem ott lakom, de natúr csirke, rizs, és zöldség szinte mindenhol kérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!