Ti mit választanátok? Itthon maradás vagy külföld?
"Kint" sokkal kevesebb embernek van háza mint nálunk, egyrészt mert ott is drága másrészt meg nem annyira "divat" :)
Neked kell eldöntened mi a fontos számodra ... Fiatalon szerintem megéri kimenne akár csak pár évre is ha a szakmádban el tudsz helyezkedni. Világot látsz, fejlődik a nyelvtudásod, lesz összehasonlítási alapod stb.
Ez nagyon attól is függ, hogy mi a végzettséged. Például ha nincs diplomád, akkor teljesen mindegy, ha van akkor én azért meggondolnám kétszer is, hogy belefektettem egy csomó energiát, esetleg pénzt itthon a diplomámba, ami kuka ha kimegyek mert ott a magyar diplomától nem fognak hasra esni, így simán lehet, hogy először olyan állásokat kapsz meg, ami egyáltalán nem a végzettségednek megfelelő. Ahhoz piszkosul jónak kell lenni, hogy a végzettségednek megfelelő álláshoz jussál (több ismerősöm van így, tehát nem lehetetlen de sokat tesznek érte).
Az 5-ös meg azt totál jól leírta, hogy a diploma sem mindegy, azon diplomák esetében, ami sokszor országhoz kötött (a jogász tökéletes példa) totál semmi értelme külföldre menni, legalább is úgy, hogy a végzettségednek megfelelő munkakört töltsél be, ilyen esetben ki kell maxolni az itthoni lehetőségeket, nem véletlen, hogy jogászok közül alig lehet hallani, hogy valaki külföldre megy. Pedig ha tudnád milyen szar a kezdő fizu sokáig, meg utána sem egy életbiztosítás, de nekik totál nem éri meg kimenni.
Nem tudom mi a te végzettséged, de ezt neked kell mérlegelni, hogy bevállalod-e vagy sem. Sok előnye is van, nyelvet tanulsz, világot látsz, pénzt tudsz gyűjteni (HA!) jól gazdálkodsz kinn és nem szórsz el mindent (sok ismerősöm járt úgy, hogy kb. elszórta kinn).
Pozitívan csalódtam a kommentekben.
Azt hittem azt fogom hallgatni, h csak az megy ki aki életképtelen. :)
Öt év alatt összegyűjteni az önerőt szerintem teljesen rendben van.
Nem értem, mit vársz? Külföldön sincs kolbászból a kerítés.
Itthon maradást!
Ha havi 70 ezret félre tudsz tenni, az nem is rossz!
10 év alatt már vehetsz belőle egy házat vidéken a közelben.
Én ismerek több olyat, aki kiment külföldre és ott megszedte magát, de teljesen tönkrement pszichésen, mentálisan, esetenként testileg (öregedett 1 év alatt 10 évet...) és hiába a szép ház, ha közben meg nem normálissá vált - persze ellenpélda is van, meg olyan példa is, ahol már évek óta kint gályáz a srác, aztán mégsem jut előbbre, csak a honvágy kínozza és szíve szerint már vissza se menne.
Neked kell tudnod, hogy mit bírsz és mik a lehetőségek, de szerintem butaság kimenni nyomorogni egy albiba hátrahagyva a családot, barátokat, mert a pénz nem pótolja az emberi kapcsolatokat és nagyon keserű élet ez, bárki bármi széppel is kecsegtet!
Ha van kapcsolatod, jó helyed kint, van aki vár, akire számíthatsz, az más! Egyedül nagyon szánalmas és sivár.
Amúgy ha tiszta szívből ki akarnál menni külföldre, már rég megtetted volna.
Amikor az ész és a szív viaskodik, abból sosem születik semmi jó....
"Tudok félre rakni kb 70 ezret,"
Az mire elég? Most akkor jónak mondható a fizetés vagy sem?
És nem, nem csak a CSOK nyomta fel. Az is de nem csak. Használatra nem kapsz 10 milliót. Újra is csak ha 3 gyereket vállalsz. Egyébként csak 600 ezer - 1,5M között. Ugye nem ettől ment fel duplájára, triplajara az ingatlanok ára?!?!
Hány éves vagy? Ha 30 alatt, akkor miért ne próbálnád meg, ha találsz megfelelő helyet? Ne menj messzire, Ausztria? Ha kimész külföldre, lehet, hogy annyira megszokod a helyet, hogy haza se jössz. Ne azért ne menj ki, mert itt vannak a barátok, ők is kimennének, ha elindítanák őket...
Ha nem mész, lehet, bánni fogod, hogy nem próbáltad meg. Ha van lehetőséged menj, ha nem, akkor maradj, mint a barátaid...
Vagy szedd elő az önéletrajzodat, tupírozd fel, írj újat, válts munkahelyet és akár havonta egy 100-ast is félre tudsz tenni. Ha 39 éves vagy és most kezdesz el takarékosokodni, akkor tényleg nehéz lesz, de ha huszonpár éves vagy, akkor próbáld meg külföldöt, ha ilyen gondolataid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!