Kapcsolatok nélkül mérnökként mennyi esély van német nyelvterületen szakmában elhelyezkedni?
Itthon is ugyanez a helyzet.
Szakmunkára hoznak ukránt, románt, mert helyi már nincs. De ha mérnököt keresnek, arra még akad, akkor pedig előbb vesznek fel szerintem magyart, mint ukránt tárgyalóképes magyarral, rendelkezzen bármilyen jó referenciákkal is.
Esély persze van. Mindig van, csak nehezebb dolgod lesz.
Azt tudom, hogy villamosmérnöknek simán felvennének, akkora a hiány. Az se gond, ha nem megy annyira a német, csak az angol, de a hajlandósság, hogy megtanulj meg kell lennie (tudom neked van, csak általánosságban is írtam).
Ráadásul ezt Nyugat-Németországban hallottam, ami még gazdag is, és viszonylag kevés a bevándorló. Egyszerűen annyira pörög ott is az ipar, hogy nincs elegendő szakképzett munkaerő.
Egyébként felsőfokú végzettségű embert a világon bárhol tárt karokkal várnak. Minket is tisztelettel fogadtak és beszéltek velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!