A skandináv országok közül hol élnek a legjobban?
Gondolok arra hogy fizetés kiadás fejlettség .
Kérem mellőzük a Magyarország gyalázó válaszokat tudom mind a három ország eloreb van mint mi de nem ez a kérdés hanem egymáshoz képest hol tartanak köszönöm.
Csatlakoznék a 3as kérdéshez... Még 1millió450ezer se átlag feletti fizetés Svédországban.
Én Dániában élek és átlagos fizetésből saját (nem másokkal megosztott) albérletet fizetve is kényelmesen megélek és többet tudok félretenni mint az otthoni átlag feletti fizetésem egésze.
És sokan Malmöben bérelnek lakást és onnan ingáznak inkább át Koppenhágába mert ott olcsóbb a lakás bérlés. Szóval valami nem stimmel az első hozzászólással. Valószínűleg átlag alatti az az átlag feletti fizetés ha nem tud belőle megélni (az átlag fizu Stockholmban egyébként 800ezer Ft egy kéthetes cikk szerint: [link] )
Svédországban az ÁTLAGOS fizetés 40.000 korona körül van, a 15,000 rohadtul nem átlag feletti, sőt...
A skandináv országok közül vastagon Norvégia a leggazdagabb.
Igen, Norvégia a leggazdagabb.
Férjem okán rálátok Dániára, bár még nem élünk ott. Vidéken (ergo nem a két nagy sziget, hanem Jutland) bár a házárak durvák tudnak lenni, de nagyok, kényelmesek, általában jól rendben tartottak. Az élelmiszerárak maximum 20-30%-al drágábbak mint itthon, van ami olcsóbb. Fizu kb 2-3x-osa, szociális háló van, bár 1 évig fizetni kell a biztosítást mire kapsz is vissza valamit. Autók kicsit drágábbak de a hitelezés emberi.
Mondjuk dánul meg kell tanulni. Svédo-ban ez nem akkora probléma, Norvégiát nem tudom. Valamit valamiért.
Ráadásul a dánok nagyon laza, normális népség, bár külső szemlélőnek biztos hidegnek tűnnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!