A skandináv országok közül hol élnek a legjobban?
Gondolok arra hogy fizetés kiadás fejlettség .
Kérem mellőzük a Magyarország gyalázó válaszokat tudom mind a három ország eloreb van mint mi de nem ez a kérdés hanem egymáshoz képest hol tartanak köszönöm.
A svéd statisztikai hivatal szerint az átlag bruttó fizetés tavaly havi 34600 korona volt.
De ugye az árak is drágábbak. Ha a Big Mac indexet vesszük akkor a finneknek átlag 19 percet kell dolgozniuk hogy egy Big Mac-ot tudjanak venni.
Norvégok és dánok 18 percet.
Svédországban átlag 21 percet kell dolgoznod.
Magyarországon 48 percet.
Rokonaim Norvégiában élnek, ott állítólag nincsenek akkora különbségek arányaiban a fizetések között, mint itthon.
A másodunokatestvéremék főiskola után pár évvel mentek ki (a lány gyerekkorában is ott élt). Van egy 2 szobás kis lakásuk, amit még törlesztenek. Autójuk, amit használtan vettek, mert ott az új a 2x-esébe kerül, mint normálisan, mert az állam nagyon megadóztatja. A srác egyk villamosmérnök, a lány eladó egy boltban. Ha hazajönnek vagy nyaralni mennek, nyilván többet megengedhetnek maguknak az ottani fizetésükből, de szerintem itthon is tudnák azt a színvonalat hozni. Jó lehet vacakabb bútoraik lennének, vagy hasonlók, de érdemi különbség nem lenne.
Amúgy meg nem értem őket (és a többieket), amikor itthon állandóan panaszkodnak a hidegre meg a sötétre. Persze, nem szólok inkább csak mevetek magamban. :D
Amúgy a srác szerint ott kb kommunizmus van, mindenből kb csak egyfélét lehet kapni. A bölcsödébe nemnagyon foglalkoznak a gyerekkel. A kórházból szülés után 6 órával küldték el a lányt. Szóval azért ott se minden luxus.
Mo-n a tanárok, ápolók, szociális munkások vannak nagyon alulfizetve, és keresnek arányaiban nevetségesen, a megélhetési küszöb alatt. A szociális háló, -érzékenység pedig itthon minimális. A fidesznek nem érdeke az ilyesmi. Ő csak "nemzeti érdek" címszó alatt újraosztja a vagyont az oligarchái kezébe. "Legyen minden magyar kézben!" Ezt hívják egyk neoliberalizmusnak. De hát ha a népnek ez tetszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!