Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A skandináv országok közül...

A skandináv országok közül hol élnek a legjobban?

Figyelt kérdés

Gondolok arra hogy fizetés kiadás fejlettség .

Kérem mellőzük a Magyarország gyalázó válaszokat tudom mind a három ország eloreb van mint mi de nem ez a kérdés hanem egymáshoz képest hol tartanak köszönöm.

2019. jún. 25. 20:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
37%
Finnorszagban a haverom diakmunkan 9,6 eurot keres orankent fuvet nyirva. Svedorszag egy putri lett az 1 millio bevandorlotol.
2019. jún. 26. 11:45
 12/28 anonim ***** válasza:
3%
Ti,akik ennyire képben vagytok a svéd fizetésekkel, éltetek is ott vagy csak hallomásból tudjátok? Mert az a 35-40 ezer korona,amit ti itt emlegettek,az orvosi stb fizetés és bruttó. Az adókulcs pedig brutál magas. Szóval nem én keresek rosszul, hanem ti nem tudjátok jól. Minden szakterületről van közeli ismerősöm,igencsak összetennék a kezüket,ha ennyi pénz jönne be havonta. 35 ezer koronát (bruttó!) az egyik barátnőm férje keres,aki fejlesztőmérnök.
2019. jún. 26. 22:03
 13/28 anonim ***** válasza:
11%
8-as te hallottad, én meg tudom. Az a 14milliós au,amit te látsz vagy hallasz másoktól az lízing. A svédek több,mint fele lízingeli az autóját. Egy iylen kaliberű luxusautó fillérekért kihozható. A vicc az,hogy 300 koronával több egy Jaguár havi díja,mint az én Peugeot 3008-asomé. Tehát a szerintetek xar fizetésemből is telne rá. A nagy ház,autó,hajó mind-mind durva hitelből van. MA jött ki az új statisztika,hogy az én megyémben minden 10.gyerek szülei keményen BÁR-listásak,ami itt azt jelenti,hogy a végrehajtó bármelyik nap kérdés nélkül kiteheti őket a 3milliós házból és a 14 milliós volvóból. Ez az ország csak kifelé csillog.
2019. jún. 26. 22:07
 14/28 anonim ***** válasza:
68%
11-es igazad van,viszont a diákmunka itt a svédeknél is 2-3x magasabb óradíjjal megy,mint a rendes munka.
2019. jún. 26. 22:08
 15/28 anonim ***** válasza:
73%
Tudom, mert rokonaim élnek Uppsalában.
2019. jún. 27. 06:31
 16/28 anonim ***** válasza:
62%
Oh hagyjuk már, hogy Magyarországi életszínvonalon élnek szinte, mert ezzel ezt mondtad...
2019. jún. 27. 08:43
 17/28 anonim ***** válasza:
88%

A svéd statisztikai hivatal szerint az átlag bruttó fizetés tavaly havi 34600 korona volt.

[link]

De ugye az árak is drágábbak. Ha a Big Mac indexet vesszük akkor a finneknek átlag 19 percet kell dolgozniuk hogy egy Big Mac-ot tudjanak venni.

Norvégok és dánok 18 percet.

Svédországban átlag 21 percet kell dolgoznod.

Magyarországon 48 percet.

[link]

2019. jún. 27. 10:38
 18/28 anonim ***** válasza:
84%
Ja és nem csak Stockholmban kell gondolkodni. A mi 80 négyzetméteres albérletünk 6500 kr, ès jó helyen vagyunk, itt nincsenek bevándorlók. Van élet a kisvárosokban is.
2019. jún. 27. 20:30
 19/28 anonim ***** válasza:
29%
Most nem azért, de én Magyarországon (Budapesten) keresek nettó 400k fölött, és még itthon se mondanám ezt jóval átlag felettinek. Kivéve persze a gyk-t, ahol a sok mekis nem tudja elképzelni, hogy a sütőpulton kívül is van világ és ha 120 nettónál többet hallanak az kamu :) De vállalkozók meg nagyvállalati középvezetők simán 1 milla felett keresnek, és ez se olyan kis réteg. Persze nyilván nem is egészségügyben dolgozom, ha te ahhoz méred, hogy itthon mennyit keresnél mondjuk egy kórházban ápolóként, úgy már megértem az átlag feletti kitételedet.
2019. jún. 29. 05:33
 20/28 anonim ***** válasza:
82%

Rokonaim Norvégiában élnek, ott állítólag nincsenek akkora különbségek arányaiban a fizetések között, mint itthon.

A másodunokatestvéremék főiskola után pár évvel mentek ki (a lány gyerekkorában is ott élt). Van egy 2 szobás kis lakásuk, amit még törlesztenek. Autójuk, amit használtan vettek, mert ott az új a 2x-esébe kerül, mint normálisan, mert az állam nagyon megadóztatja. A srác egyk villamosmérnök, a lány eladó egy boltban. Ha hazajönnek vagy nyaralni mennek, nyilván többet megengedhetnek maguknak az ottani fizetésükből, de szerintem itthon is tudnák azt a színvonalat hozni. Jó lehet vacakabb bútoraik lennének, vagy hasonlók, de érdemi különbség nem lenne.

Amúgy meg nem értem őket (és a többieket), amikor itthon állandóan panaszkodnak a hidegre meg a sötétre. Persze, nem szólok inkább csak mevetek magamban. :D

Amúgy a srác szerint ott kb kommunizmus van, mindenből kb csak egyfélét lehet kapni. A bölcsödébe nemnagyon foglalkoznak a gyerekkel. A kórházból szülés után 6 órával küldték el a lányt. Szóval azért ott se minden luxus.

Mo-n a tanárok, ápolók, szociális munkások vannak nagyon alulfizetve, és keresnek arányaiban nevetségesen, a megélhetési küszöb alatt. A szociális háló, -érzékenység pedig itthon minimális. A fidesznek nem érdeke az ilyesmi. Ő csak "nemzeti érdek" címszó alatt újraosztja a vagyont az oligarchái kezébe. "Legyen minden magyar kézben!" Ezt hívják egyk neoliberalizmusnak. De hát ha a népnek ez tetszik...

2019. jún. 29. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!