Ti mit választanátok? Itthon maradás vagy külföld?
Tudok félre rakni kb 70 ezret, de ebből olyan 5 év múlva meglesz a hitelhez az önerő.
Tudom nem vagyok programozó se mérnök, elrontottam.
Így van, az itthon jónak mondott fizetés a valóságban szar. Viszont mielőtt bármihez fognék én a te helyedben átrendezném a prioritásaim és a "minden áron saját ház" nevezetű berögzültséget elengedném.
Ez után pedig megnézném, hogy milyen lehetőségeim vannak külföldön a nyelvtudásomat, szakmámat/tudásomat tekintve. Például egy magyar jogi diplomával sokra nem mész kint, de még egy gazdasági diplomával sem bármelyik nyugati országba mennél, ezért érdemesebb itthon kihozni utóbbiakból a maximumot vagy pedig előre tervezni 2-3-5 évvel ami alatt kitanulsz valami újat. Viszont orvosként, mérnökként, informatikusként, ápolóként a sokszorosát megkeresed az itthoni béreknek.
Tehát ezt így nehéz megmondani, neked kell felmérned a lehetőségeket, mosogatni tényleg nem éri meg kimenni, előtte érdemes valami szakmát, nyelvtudást és utána kimenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!