Kitöltöttem a felvételihez szükséges teszteket, be is hívtak interjúra és igazából csak egy hét múlva lesz, de már nagyon izgulok. Nyilván lesznek angol kérdések is, van középfokú nyelvvizsgám, de mostanában nem igazán használtam a nyelvet, így sajnos érzem, hogy vannak hiányosságaim. Mennyire veszik komolyan? Mire lehet számítani?
Mocskos egy banda, nem az érdekli őket, hogy mit tudsz azon a területen amit éveken át tanultál/tanulsz, hanem, hogy mennyire megy az excel függvény, amit kb érettségikor használtak a legtöbbet utoljára.
2019. jún. 1. 17:54
12/23 anonim válasza:
Nekem egyetemen is volt 4 félév exceles tárgyam, nem érettségikor használtam utoljára, illetve a kpmg-hez is felvettek teszt nélkül, és nem csak engem. Tehát minden bizonnyal függ a megpályázott pozíciótól és az önéletrajztól is, illetve az interjútól is, hogy mennyire könnyen/nehezen vesznek fel. Személy szerint szerintem nagyon könnyű bekerülni a kpmg-hez, csak az kell, hogy tényleg tökéletesen passzoljon egymáshoz a jelentkező és a megpályázott pozíció. De ez csak az én tapasztalatom.
2019. jún. 4. 18:47
13/23 anonim válasza:
Utolsóval egyet értek, éb KPMG-n belül a KGSH-ról tudok nyilatkozni, itt a legtöbb pozihoz csak felsőfokú végzettség kell, nincs megkötve hogy milyen. A magasabb helyekre is inkább a tapasztalatot nézik. De aki megnézi az állásajánlatokat az látja. Sokkal fontosabb, hogy jól eladd magad az önéletrajzzal meg motivációs levéllel. Rohadt nehéz excel teszt nekem is volt, mondjuk annyira nem vették figyelembe, mert a menedzserem azt mondta, sokkal fontosabb a hozzáállás, mert az excelt bárki megtanulja akinek használni kell. Volt még angol teszt meg logikai, de nem numerikus. Aztán egy lazább interjú alap kérdésekkel, semmi extra. Viszont készülj,hogy sok manager nem magyar, akkor az egész interjút angolul kell értelemszerűen csinálni.
2019. jún. 5. 20:09
14/23 anonim válasza:
"Mocskos egy banda, nem az érdekli őket, hogy mit tudsz azon a területen amit éveken át tanultál/tanulsz, hanem, hogy mennyire megy az excel függvény, amit kb érettségikor használtak a legtöbbet utoljára."
Fu, aljas banda, nem erdekli oket, hogy mit tanultal, hanem csak az, hogy ertesz-e ahhoz, ami szukseges a palyazott allas betoltesehez. :D
2019. jún. 5. 20:36
15/23 anonim válasza:
Angol teszten kb milyen kérdések/feladatok vannak?
2021. febr. 10. 10:57
16/23 anonim válasza:
Semmi extra, szövegértés volt arra emlékszem, sima középfokúra lőném be, de már régen volt.
2021. febr. 10. 11:10
17/23 anonim válasza:
Mondjuk akinek a munkaköréhez nem nagyon kell excel azt nem nagyon b@szogatják a teszttel, sőt, volt olyan, akinek nem is volt.
Aki viszont napi szinten függvényezik, annak nem árt, ha nem a legalapabb összeadás függvénytől kell magyarázni. De az ilyen pozikhoz oda is írják hogy advanced level excel kell, szerintem nem sok ész kell hozzá, hogy ebből az ember összerakja, hogy figyelembe veszik a tudást, nem elég bemondani hogy ő látott már excelt.
2021. febr. 10. 11:13
18/23 anonim válasza:
Nem olyan nagy durranás,mint ahogy sokan előadják.
NG szakos vagyok,BGE-s és mivel a tesztek jól sikerültek,simán behívtak.
Az már más kérdés,hogy elég hosszú volt a kiválasztási folyamat és közben felvettek máshova,így azt választottam.
2021. febr. 18. 09:13
19/23 anonim válasza:
Nekem a teszten sima választhatós kérdések voltak,nagyon könnyűek,aki ezeket nem tudja megcsinálni,azt jobbat is teszt sajàt magának is ha nem veszik fel.
Tényleg nem nehéz.
2021. febr. 18. 09:15
20/23 anonim válasza:
És akkor mi van,ha van szakmaj tapasztalatom,volt telefonos interjú,ami jól ment,majd a tesztem is jól sikerül és többé nem jelentkeznek?:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!