Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A KPMG és a PWC cégekhez...

A KPMG és a PWC cégekhez bekerülni mennyire nehéz pályakezdőként egy vidéki közgazdász alapdiplomával? Illetve mennyire használják az angolt a munka során?

Figyelt kérdés
Semmiféle lehetőség nincs egy pályakezdőnek, főleg pénzügyi területen egy kisvárosban. Szeretnék Pesten karriert építeni, és könyvelési, könyvvizsgálói területen továbbképezni magam. Viszont az is érdekelne, hogy milyen a munkahelyi légkör, és a túlóra. Mivel csak rosszat hallottam eddig a BIG4-ról.

2019. ápr. 2. 09:54
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Bekerülni egyáltalán nem nehéz hozzájuk, az angolt pedig eléggé sokszor kell azért használni. Röviden ennyi.

Kicsit hosszabban: ha bignél akarsz dolgozni, akkor arra készülj fel, hogy rettentően ki leszel használva az elején, túlórák, kulimunkák, stb. Nem ritka, hogy este 9-10-ig is bent vannak a kezdők, juniorok. Szóval nem bekerülni nehéz, hanem ott maradni, fejlődni, előrelépni. Na az már kemény menet, ezért van olyan brutális fluktuáció ezeknél a cégeknél (is). A munkahelyi légkör pont ezért nem is a legjobb, mindenki fáradt, feszült, versenyezni kell a munkatársaiddal. A legtöbben éppen ezért odamennek, lehúznak 1-2 évet és tovább is állnak. Aztán később verik a mellüket a cv-re, hogy hát ő milyen menő helyeken dolgozott.

Természetesen vannak üdítő kivételek is, de az ritkább sajnos.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy vidéken nincs lehetőség pályakezdőnek. Én is voltam pályakezdő, stb, de találtam munkát, felküzdöttem magam, dolgoztam rengeteget, tanultam, stb. Mára társtulaj vagyok a cégnél és mellette saját irodát is viszek. Könyvelés, könyvvizsgálat amúgy a területem szintén.

29F

2019. ápr. 2. 10:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Akkor úgy fogalmaznék, hogy 'nem túl sok' a lehetőség vidéken. Egy állásra rengeteg jelentkező van, és akár hónapok is eltelnek, mire végre valaki a saját végzettségéhez méltó állást talál.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy kitartással és munkával felküzdheti mindenki magát, de szerencse is kell, hogy a kevés lehetőségből jó helyet találjon kezdőként.

2019. ápr. 2. 13:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Azért rengeteget számít, hogy ki lesz a menedzsered, meg milyen osztályra kerülsz. Kpmgnél van foci elemzésekre külön csapat, kétlem, hogy olyan hajtás lenne ott, mint auditon.
2019. ápr. 9. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!