Gazdasági informatikus mennyit kérhet el, milyen helyekre mehet?
Attól függ, hogy hol sikerül elhelyezkedni..
Lehet keresni bruttó 200-at meg bruttó 600-at is.. és mindkettő gazd. infós..
Különböző "bridge" pozíciókban a legértékesebb vele elhelyezkedni.
IT Business Analyst, IT PM, Product Owner, Rendszerszervező.
A fizetések bruttó 400 ezerről indulnak, a teteje nagyon cég és tudás függő, de nagyjából 1,2 millió bruttó körül van jelenleg.
Angolul nagyon tanulj meg, végzés után egyből költözz Budapestre és dolgozz a képzés mellett.
A Business analyst jó szakma (én is az vagyok) viszont az ilyen gazdinfó szakok szerintem semmit nem érnek, ráadásul a PTE-TTK az ország leggyengébb TTK sulija, szóval én oda nem mennék.
Ha ilyesmi érdekel menj inkább a pécsi közgázra, asszem ott is van infós szakirány, de lényegesen erősebb a képzés, közben meg otthon fókuszálj az infós dolgokra. Olvass sokat meg egy kis hobbikódolás sem árt.
Na, ha valaki ezt olvassa, akkor:
1. A gazdinfó adattárházakról, ERP rendszerekről, BPR, projekt menedzsmentről szól. Ha elkötelezett vagy a fentiek közül valamelyikbe is, akkor nagy bajod nem lesz már az életben az anyagiakkal.
2. A közgázon az egész gazdinfó szakot 1 félévben oktatják és táblázatkezelő rendszereket használnak, tehát épp, hogy csak beleláttál, de pont szart nem érsz vele.
3. A gazdinfó gyakorlatorientált képzés, a közgázon nem vagyok benne 100%-ig biztos, de gyanítom a pénzügy és számvitel szakon kívül nem igazán mondható el ez. A munkaerőpiacon könnyebb elhelyezkedni az ilyennel.
4. PTE TTK-n különösen jól megtanulod a fentieket. Konkrétan az ország egyik legjobb SAP képzését kapod ott. SAP-en gyakoroltunk, nem valami könyvből tanultuk az okosságot. MM, SD, PP, eCatt, stb. mindezt egy 2 féléves projekt keretein belül.
5. Adatbázisokról 2 félévet, szintén gyakorlatorientáltan, több SQL nyelvet érintve.
6. 50% informatika, 35% közgáz, 10% matematika, 5% töltelék.
A KTK meg egy bank ahova bedobod a félévenkénti 3-4 kilót. Elgondolkodtató, hogy megéri -e ott egy diploma a 2-3 millát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!