Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez normalis az IT piacon?

Ez normalis az IT piacon?

Figyelt kérdés

1 eve vegeztem mernoki infon pecsen, azota is dolgozom, es most valtani akarok/szeretnek.

Beadtam a jelentkezesem egy kisebb IT ceghez kb 20 perc mulva hivtak hogy menjek interkuzni, ott azt mondtak bejelentenek 8 oraban, diplomas minimalra a tobbi boritekban... igy kezhesz 400nrtot kapnek.

Elfogadtam, normalis ez?

Masnal is van igy?

Bocsi csak 24 vagyok es keves tapasztalattal ilyen teren es felek hogy megbuntetnek vagy valami

2019. ápr. 11. 07:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%
Jó hát nyugdíj előtt ígyis-úgyis sírhat egy most kezdő, mert aki most kezd, annak 99%, hogy az életben nem lesz komolyan vehető nyugdíja :D
2019. ápr. 11. 11:04
 12/20 anonim ***** válasza:
55%

Jaj, olyan könnyű ezzel a nem lesz nyugdíjjal dobálózni.

40 év van addig. Ha nem vagy bejelentve 100%, hogy nem lesz.

Ha bevagy, lehet, hogy rosszabb lesz a helyzet, mint most, de még mindig előrébb leszel, mint az, aki feketén dolgozta le az életét. Szerintem ez azért nagy különbség.

2019. ápr. 11. 11:36
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

40év iszonyatosan nagy távlat. Gyakorlatilag garantált, hogy a nyugdíj korhatár emelve lesz addigra...

De ahogy most áll 20évig se bírja a rendszer (és nem csak Magyarországon).

Gazdaságilag analfabéta, vagy illúziókat kerget az az egyén, aki azt hiszi reális esély van nyugdíjra 40+ év múlva.

Nincs mit szépíteni a helyzeten, a helyzet szar.

HA félre rakod a pénzt amit nyugdíjjárulékra vontak volna le GARANTÁLT a nyugdíjad. Államira 5% esélyed sincs 40éves tartományban...

2019. ápr. 11. 11:45
 14/20 anonim ***** válasza:
60%

Ha feketén dolgozol akkor pedig 0% esélyed lesz a nyugdíjra. Szóval még mindig jobb az 5%...

De nem is csak nyugdíj a probléma, hanem az ELV amit ez ilyen cégek képviselnek. Ha már az ÁLLAMOT nem tisztelik meg annyival, hogy befizetik a KÖZTERHEKET, akkor téged, mint dolgozót ugyan miért tisztelnének és vennének komolyan?

Illteve kicseszés az olyan dolgozókkal, cégekkel szemben is amelyek tisztességesen és becsületesen működnek. Ráadásul a piaci versenyt is torzítják az ilyen undorító cégek... Ha nem bírj befizetni a járulékokat húzza le a rolót, majd lesz helyette másik cég, amelyik bírja a versenyt tisztességgel.

2019. ápr. 11. 12:08
 15/20 anonim ***** válasza:
53%

Hallod te nem tudsz olvasni vagy wtf?

Ha ahelyett, hogy befizetnéd a majdani ígéretre a nyugdíj pénzt, te azt elraknád, akkor garantált (gyengébbek kedvéért 100%) az esélyed a nyugdíjra.

Mellesleg a tag nem fekete munkáról beszélt, hanem minimálbéresről, ami mellett pontosan ugyan annyi esélyed lesz a nyugdíjra mint egy teljesen bejelentett embernek. Csak az összeg lesz kevesebb. (De nem arányosan.)

2019. ápr. 11. 12:13
 16/20 anonim ***** válasza:
52%
Félreértés ne legyen, nem adócsalásra biztatom az embereket, csak próbálom eloszlatni a rózsaszín ködöt...
2019. ápr. 11. 12:14
 17/20 A kérdező kommentje:

Jaj skacok nem kell ez...

Nyugdij messze van, addig is be leszek jelentve amig itt vagyok csak mas osszegre, nem kell osszevitazni ezen :)

Produktiv napot

2019. ápr. 11. 12:21
 18/20 anonim ***** válasza:
55%

diplomas minimalra

Az megvan, hogy ilyen nincs?

2019. ápr. 11. 12:25
 19/20 A kérdező kommentje:
Igy mondta az ottani hr,hogy diplomas mininal ber netto 135re leszek bejelentve 8oroban, hogy ez most minek hivjak azt kb senkit nem erdekel
2019. ápr. 11. 12:30
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy mennyi a mostani béred, tehát nem tudok nyilatkozni, hogy ez a zsebbe 400 jó-e. Van olyan ismerősöm aki szintén így kapott pénzt, rengetegen pedig kényszervállalkozók. Elég sok cég nem tudja tisztán kigazdálkodni a piaci IT-s fizetéseket.

Mindenesetre rövidtávra szerintem ez a borítékba kapós dolog is jó lehet, ha nagy ugrás számodra bérben, de hosszú távra nem terveznék így. Kb. teljesen hitelképtelen leszel, ahogy már más is említette.

2019. ápr. 12. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!