Ez normalis az IT piacon?
1 eve vegeztem mernoki infon pecsen, azota is dolgozom, es most valtani akarok/szeretnek.
Beadtam a jelentkezesem egy kisebb IT ceghez kb 20 perc mulva hivtak hogy menjek interkuzni, ott azt mondtak bejelentenek 8 oraban, diplomas minimalra a tobbi boritekban... igy kezhesz 400nrtot kapnek.
Elfogadtam, normalis ez?
Masnal is van igy?
Bocsi csak 24 vagyok es keves tapasztalattal ilyen teren es felek hogy megbuntetnek vagy valami
Nem normális. A magyar kkv-k 99%-a simlis, legalja, szar hely. Ezek miatt nem fejlődik az ország, mert ők úgy gondolják rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Aztán csodálkozunk, hogy az egekben vannak az adóterhek...
Talán ha mindenki befizetné és nem a kiskapukat keresné, nem kellene mindent szarrá adóztatni.
Alapvetően nincs ezzel semmi gond, én is így kezdtem egy kisebb vidéki cégnél, a pénz nagy része zsebbe jött. Sosem volt gond a kifizetéssel egyébként, maga a cég pedig szakmailag klassz hely volt, nagyon sokat tanultam.
Most meg már egy multinacionális nagybanknál melózok külföldön, szóval azért az ilyen helyek katapultnak jók lehetnek.
Nálam 5 éve, más mérnöki területen ugyan így kezdődött. Tudtam fejlődni, nem volt semmi gond. Viszont most 30 felett, lakásvásárlás előtt át kellett gondolni az egészet, mert egyrészt hitelképtelen vagyok, másrészt ülhetek itt a borítékban kapott pénzemmel, de hipp-hopp elszalad az élet, aztán nyugdíj közeledtével meg majd sírhatok. Úgyhogy szétnéztem a piacon és az a helyzet, hogy nagyon sokan könyörögnek az emberért és simán megadják bejelentve a kért összeget.
Most egy ilyen 400 ezres nettónak 300 a szürke része. Ha osztalékként veszik ki, kb. 20%-ot spórolnak, az 60.000 Ft. Ennyit ki kell tudnia gazdálkodnia egy cégnek, mert téged viszont közvetetten ennél jóval többel károsítanak meg.
Szóval ahogy írták, kiugrásnak, kezdetnek jó lehet, ha most ebben a pillanatban nem találsz mást. De szerintem könnyen találsz olyat, ahol megadják normálisan. És én nem is a sokkal előrébb járó IT-ról beszéltem, hanem a tudjuk milyen építőiparról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!