Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez normalis az IT piacon?

Ez normalis az IT piacon?

Figyelt kérdés

1 eve vegeztem mernoki infon pecsen, azota is dolgozom, es most valtani akarok/szeretnek.

Beadtam a jelentkezesem egy kisebb IT ceghez kb 20 perc mulva hivtak hogy menjek interkuzni, ott azt mondtak bejelentenek 8 oraban, diplomas minimalra a tobbi boritekban... igy kezhesz 400nrtot kapnek.

Elfogadtam, normalis ez?

Masnal is van igy?

Bocsi csak 24 vagyok es keves tapasztalattal ilyen teren es felek hogy megbuntetnek vagy valami

2019. ápr. 11. 07:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális. A magyar kkv-k 99%-a simlis, legalja, szar hely. Ezek miatt nem fejlődik az ország, mert ők úgy gondolják rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Aztán csodálkozunk, hogy az egekben vannak az adóterhek...

Talán ha mindenki befizetné és nem a kiskapukat keresné, nem kellene mindent szarrá adóztatni.

2019. ápr. 11. 08:28
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit sem normalis, az ilyen helyeket messze keruld el. A normalis cegeknek van annyi bevetele, hogy normalisan be tudnak jelenteni.
2019. ápr. 11. 08:38
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Gyakori jelenség, ugyan kerülendő kategória az ilyen hely, kezdő ként ennyit másképp nem kapsz meg mondjuk.
2019. ápr. 11. 08:56
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
(Zárójelben csak, de mindenesetre Pécsett nettó 400 az eléggé rendben van)
2019. ápr. 11. 08:56
 5/20 A kérdező kommentje:
Marmint pecsen vegeztem es ott is dolgoztam, ez egy budai ceg.
2019. ápr. 11. 09:00
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe nem jutna igy dolgozni, tudnak trukkozni mindennel
2019. ápr. 11. 09:21
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Normális nyugati tulajdonú cégek nem hiszem hogy cgánykodnak ilyennel.
2019. ápr. 11. 09:38
 8/20 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat, megnezzuk hogy teljesitik-e a megbeszelteket, habigen akkor autora gyujtok annyit felreteszek es valtok :)
2019. ápr. 11. 09:41
 9/20 anonim ***** válasza:
70%

Alapvetően nincs ezzel semmi gond, én is így kezdtem egy kisebb vidéki cégnél, a pénz nagy része zsebbe jött. Sosem volt gond a kifizetéssel egyébként, maga a cég pedig szakmailag klassz hely volt, nagyon sokat tanultam.

Most meg már egy multinacionális nagybanknál melózok külföldön, szóval azért az ilyen helyek katapultnak jók lehetnek.

2019. ápr. 11. 10:09
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálam 5 éve, más mérnöki területen ugyan így kezdődött. Tudtam fejlődni, nem volt semmi gond. Viszont most 30 felett, lakásvásárlás előtt át kellett gondolni az egészet, mert egyrészt hitelképtelen vagyok, másrészt ülhetek itt a borítékban kapott pénzemmel, de hipp-hopp elszalad az élet, aztán nyugdíj közeledtével meg majd sírhatok. Úgyhogy szétnéztem a piacon és az a helyzet, hogy nagyon sokan könyörögnek az emberért és simán megadják bejelentve a kért összeget.

Most egy ilyen 400 ezres nettónak 300 a szürke része. Ha osztalékként veszik ki, kb. 20%-ot spórolnak, az 60.000 Ft. Ennyit ki kell tudnia gazdálkodnia egy cégnek, mert téged viszont közvetetten ennél jóval többel károsítanak meg.

Szóval ahogy írták, kiugrásnak, kezdetnek jó lehet, ha most ebben a pillanatban nem találsz mást. De szerintem könnyen találsz olyat, ahol megadják normálisan. És én nem is a sokkal előrébb járó IT-ról beszéltem, hanem a tudjuk milyen építőiparról.

2019. ápr. 11. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!