Az évi 8%-os béremelés annyira karcsú lenne hogy egyből vissza kell dobnia a szakszervnek?
Nagy hazai közlekedési cég ahol folynak az idei bértárgyalások, a cég 8%-os éves emeléssel állt elő, a szakszerv ezt azonnal visszadobta azzal a szöveggel hogy idézem „ a munkáltató nem érzi át kellően a munkaerőpiaci helyzetet“ vagyis lefordítva a szakszerv szerint ez a 8% karcsú.
Manapság tényleg ennyire elszállt minden hogy 8% az karcsú éves szinten? Én az elmúlt években összesen nem kaptam 8%-ot, még a felét se, nemhogy évente.
Amit leírsz az az összes állami cégnél így van. Minél magasabb beosztásban van valaki egy állami helyen annál biztosabb hogy egy nulla az illető. Aki ér valamit az "lenn " van szakmelóban, aki feljebb van az azért van ott mert semmit se ér és valahova elhelyezték kapcsolati alapon.
A legnagyobb semmihez se értő szarsenkik általában a cégek élén állnka nagy mellénnyel és annyit se érnek mint a legutolsó takarító a cégnél.
"Hol jó fizetés 250-300 nettó???“
Én elfogadom örömmel a 250-et még bruttóban is!!
Lassan 20 éve vagyok a pályán két szakirányú diplomával és 190 a bruttóm!
2012 óta egy fillért nem emelkedett és 2020 vagy 2022-ig bérbefagyasztás van nem is fog.
"Kérdező, eszednel vagy?"
Maximálisan, miért gondolod hogy nem?
"Mondok más példát. Fővárosi nagy céghez közbeszerzési asszisztens angollal diplomával pénzügyi jártassággal referenciával stb stb bruttó 200 alatti fizetésért szerinted találni?
elárulom: 50 feletti a beérkezett pályázatok száma."
nem az a lényeg hány pályázat érkezett be, hanem hány felel majd meg a kiválasztáson és abból hány vállalja el 200 br. alatt.
" ha lenne piacképes diplomád,“
Ha lenne..... igazgatásszervező van kettő is, szociológiával karöltve. Ezekkel hova kellek? Közszféra. Ott meg mennyi a bér? Ennyi. Több lesz? Majd ha állam bácsi úgy dönt, addig egy fillérrel se (ld bértábla)
Akkor ez lefutott gondolatmenet nemde?
"2012 óta egy fillért nem emelkedett és 2020 vagy 2022-ig bérbefagyasztás van nem is fog.“
És amit írtam az nem vicc nem túlzás az utolsó szóig így van. Bér be van fagyasztva fenntartói döntés alapján legalább 2020-ig de lehet 22-ig.
És mivel utoljára 12ben nyúltak a bérhez ez bizony 10 ÉV!!!! lesz béremelés nélkül!!
Na?
"és abból hány vállalja el 200 br. alatt.“
hahhahahahahhahahahhahahahahhahahahahhaaha!!!!
1 DARAB HELYRŐL VAN szó. Vagyis ha már csak kettő is vállalná abból az 50ből aki pályázott már a cég válogathat!!
Br 200 alatt és még válogathat is....
Ja és a pályázók a 200 alatti bért tudják. Ennek tudatában pályázta 50en az 1 szem szaros helyre. Bp-en.
Ellenvetés?
Mit foglalkozol a többi emberrel kérdező?
Vagy a cégekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!