Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért éri meg egyetemen 3+2...

Miért éri meg egyetemen 3+2 évet tanulni (Bsc + Msc) hogy aztán kuncsoroghassak állás után és ha fel is vesznek annyit se kapok majd mint egy teszkós pénztáros?

Figyelt kérdés

Ugye 1 éve végeztem az egésszel (Msc is) azóta állás után rohangálok fel is vettek volna ámde közszféra saját bértáblával és a bruttóm 200 se lett volna két diplomával. És még ezért a szaros 200-as állásárt is 1 éve kajtatok ezer és ezer meghallgatás és pályázat mire talán TALÁN felvesznek.

Ugyanakkor a teszkóba akár holnapra felvennének és nem ennyiért.

De ezért mi értelme volt a dupla egyetemnek?

2019. febr. 23. 19:58
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

"Nem a diplomát nézik, hanem mit tudsz."

Na ez pont ezen a területen nem igaz.

1) a közszférában kutyát se érdekel mit tudsz, amúgy is tele a szféra olyan ejtőernyősökkel akik kapcsolatok révén kerültek vezetői székekbe és takarítónak se vennék fel őket egyébként na most itt leszarja mindenki mit tudsz

2) és mit tudok? ugyanazt mint bárki aki ezen a területen diplomázott. Vagyis vagy több száz klónom akik se jobbak se rosszabbak mint én és nicns több száz szabad hely.... és akkor kit vesznek majd fel? Aki ismer ezt- azt akinek vannak kapcsolatai...

2019. febr. 24. 09:03
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

A közszféra egy szar.

Én a héten mondtam fel. 8 év után diplomával 160 nettót keresek. A munkakörülmények katasztrófálisak (minimum 50 éves asztalnál ülök, saját monitort kellett vennem stb), a munkaközösség egy hányinger, előrelépési lehetőség 0.

Ide ne jöjjön senki, aki pedig itt van az meneküljön!

2019. febr. 24. 10:48
 13/35 A kérdező kommentje:

"A közszféra egy szar."

Mégis 200.000 ember dolgozik benne várólisták vannak szinte bármilyne helyre én is 1 éve próbálok bejutni egy szar helyre és ezren jelentkeztek ide is.

nem érdekes? HOgy az utca végéig ér a sor azon diplomásokkal akik be akarnak jutni ide (én is...) hogy aztán diplomával szaros 200 bruttót kapjanak amit már egy teszkó pénztáros is kiröhögne?

pedig így van!

2019. febr. 24. 13:08
 14/35 anonim ***** válasza:
47%

"2) és mit tudok? ugyanazt mint bárki aki ezen a területen diplomázott. Vagyis vagy több száz klónom akik se jobbak se rosszabbak mint én és nicns több száz szabad hely.... és akkor kit vesznek majd fel? Aki ismer ezt- azt akinek vannak kapcsolatai..."

Vagyis azt, aki egyetem alatt már végzett önálló kutatásokat, megjelentek publikációi, elment gyakornoknak (és közben épített szakmai kapcsolatokat), részt vett TDK-n és konferenciákon (szintén kapcsolatépítés), stb.

2019. febr. 24. 13:22
 15/35 anonim ***** válasza:
32%

"Mégis 200.000 ember dolgozik benne"

Ja persze. Kérdezd már meg ezt a 200.000 embert hogy mennyire van jó munkahelyük!

Ezek az ember nem jó dolgukban vannak ott. Nem mozdulnak mert a nagyrészük nyugdíj előtt áll és akkor is bemenne dolgozni ha minden reggel egy mázsa szart öntenének a nyakukba.

Másik részük a tipikus érettségizett Mancika néni aki mehetne a Boschba a szalag mellé így inkább marad.

És elenyésző részük a pályakezdő fiatalok, akik legkésőbb pár éven belül pályaelhagyók lesznek mikor szembesülnek a valósággal .

De amúgy is most te kintről miért akarsz okoskodni mikor én évek óta benne vagyok és tudom látom hogy mi a helyzet??

2019. febr. 24. 13:31
 16/35 anonim ***** válasza:
51%
Azért állnak sorba, mert ugyanolyan hülyék, mint te. Van pár diplomájuk, csak éppen mellé nulla nyelvtudás, szakmai tapasztalat, gyakornokoskodás, informatikai hard skill vagy bármi egyéb olyasmi, aminek értéke is van a munkaerőpiacon.
2019. febr. 24. 14:14
 17/35 A kérdező kommentje:

"informatikai hard skill"

Apán ezt a hülyét...

Aztán egy TTK BTK szakterületi diplomával miért is lenne valakinek info hard skill hm?

Miért, a galambtól is elvárod miért nem tud úszni??

Miért tudna ? ha tudna akkor kacsa lenne és nem galamb.

Egy alapvetően társtud bölcsész embertől info tudást elvárni a szokásos alap word excelen kívül??

Aztán miért is? Ha ezek meglennének neki és ÉRDEKELNÉ is akkor tán nem TTK_t végzett volna nemde?

Hm?

2019. febr. 24. 15:07
 18/35 A kérdező kommentje:

" Nem mozdulnak mert a nagyrészük nyugdíj előtt áll"

Akkor vedd elő a korfát (hivatalos KSH adat ) és lásd saját szemeddel mekkora baromságot mondtál.

A zömük épp nem ny előtt áll, a zömük bizony 35-55 éves.... khm..

egy 35-55-ös az mióta nyugdíj előtt álló?

2019. febr. 24. 15:09
 19/35 A kérdező kommentje:

"s akkor is bemenne dolgozni ha minden reggel egy mázsa szart öntenének a nyakukba."

Így van!! Miként az egyéb területen dolgozók 99%-a is ide tartozik... látom a környezetemet. Miért ha szarul fizetett mancika feláll a szar helyéről akkor hova megy? Utcát söpörni? Max oda kell vagy oda se.

Akkor inkább marad.

Igen így van ez.

2019. febr. 24. 15:11
 20/35 anonim ***** válasza:
47%

"egy 35-55-ös az mióta nyugdíj előtt álló?"

Úgy főnök, hogy a közigben dolgozók nagy többsége nő. És biza egy 50en túl lévő nő nyugdíj előtt áll. De bárki más is aki 10 éven belül van a nyugdíjhoz.

Látszik hogy nem dolgoztál még közigben.

2019. febr. 24. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!