Miért éri meg egyetemen 3+2 évet tanulni (Bsc + Msc) hogy aztán kuncsoroghassak állás után és ha fel is vesznek annyit se kapok majd mint egy teszkós pénztáros?
Ugye 1 éve végeztem az egésszel (Msc is) azóta állás után rohangálok fel is vettek volna ámde közszféra saját bértáblával és a bruttóm 200 se lett volna két diplomával. És még ezért a szaros 200-as állásárt is 1 éve kajtatok ezer és ezer meghallgatás és pályázat mire talán TALÁN felvesznek.
Ugyanakkor a teszkóba akár holnapra felvennének és nem ennyiért.
De ezért mi értelme volt a dupla egyetemnek?
Nem a legjobb szakon tanultál...
Ami ütős azok a műszaki, gazdasági képzések.Na, ott a kezdőfizetés is általában br 330-400 között van.
Kivéve a kelendőbb szakoknál, mint a villamosmérnök, informatika, mert ott több.
Mondjuk az csak a magyar közszférát minősíti,hogy egy MSC diplomás bruttó 200 ezret keres.
A közalkalmazotti bértábla egy köpedék.A benne levő fizetések 20 évvel ezelőtt lennének versenyképesek.
Szerintem egyedül azért éri meg, hogy elmondhasd magadról, nem egy tanulatlan buta paraszt vagy.
Ha az anyagiakat nézed, hát semmi értelme a diplomának.
Nem a diplomát nézik, hanem mit tudsz.
Ismerősöm még a szakdolgozata megírása előtt valami 1300as órabérrel dolgozott, oké, hogy csak számlákat vacakoltatták vele, de ismerettsée lett és kapott ott egy komolyabb álláslehetőaéget is
Mondjuk ő műszaki pályán tanult.
"igazgatásszervező politológia"
Ez ilyen álszakma lehet, mert fogalmam sincs mi ez. De még mehetsz OKJ-re ingyen, hogy legyen valami nem álszakmád is.
Koma az a baj, hogy ez nem így működik.
Van egy piaci kereslet, és ha te nem azt kínálod, amit keresnek, akkor gyakorlatilag széllel szemben hugyozol.
Értsd: ha nekem fáj a fogam, akkor nekem fogorvos kell, nem cucológus,meg politológus,meg nem kozmetikus. Pont leszärom, mennyit tanultak, nekem fogorvos kell.
Te konkrétan a Szaharában akarsz eladni homokot. Teljesen értéktelen, hasznavehetetlen, kamu dolgot kínálsz.
Kínálj édesvizet, meglásd, ölni fogják egymást érte.
Az a helyzet, hogy a közigből menekülni kell, amíg lehet.
Én tavaly nyáron végeztem közigszervezőként (nagyjából ugyanaz a képzés, mint az igszervező volt, pár tárgytól eltekintve), és jelenleg egy állami szervnél dolgozom.
És valóba, az illetményünk jócskán elmarad a versenyszféra béreitől, a munkakörülményekről nem is beszélve.
Már akkor eldöntöttem, hogy ezt nem akarom csinálni sokáig, és most jelentkeztem gazdasági MSC-re, hogy majd a mesterrel könnyebben el tudja menni a versenyszférába dolgozni.
Jelenleg ezt az egy kiutat látom ami működhet, és ha ezzel az alapszakkal lehet kezdeni valami értelmeset, akkor az ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!