Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha most felmond a főnököm,12...

Ha most felmond a főnököm,12 év után nekem, akkor az új törvény szerint nem kapok semmi végkielégítést?

Figyelt kérdés
ha ez igaz, amit a Fidesz csinál, akkor 600 ezer Ft-tól "esek" el.. Nem akarom elhinni.
2010. júl. 1. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:
2 hónap végkielégítés jár.
2010. júl. 1. 23:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak ha köztisztviselő vagy. Ha nem állami alkalmazott akkor több.
2010. júl. 1. 23:19
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
Nyugodtan hidd el. A Fidesz csak a gazdagoknak kedvez. Érdekes módon szó sincs arról,hogy bevezetnék a vagyon adót!
2010. júl. 1. 23:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Jó, azért nem kell a komcsi rizsa. Képzeld, ha nem lett volna alkotmányellenes az ingatlanokra vonatkozó vagyonadó, akkor én is beleesek. Miért? Nem, nem azért, mert milliárdokat keresek havonta. Nulla forint a jövedelmem. Hanem egyszerűen azért, mert annakidején, a "rohadt átkosban" a szüleim nem elitták a bérüket, hanem ingatlanba fektették, és ez most a nevemen van! Egyszerűen öröklési jogi szempontból, ugyanis ha ez nem lenne, akkor a féltestvérem is örökölne az enyémből, pedig már ő is megkapta ugyanígy a részét! :P

Ami meg a kérdezőt illeti, hát ja. Állami szolgálatba nem jó állni, mert semmi se biztos. De legalább neked eddig volt valami. Fogd fel úgy, hogy én meg havonta legalább 80ezer forinttól esek el tavaly óta (kb. ennyi a garantált bérminimum), ugyanis tavaly nyár óta államigazgatási létszámstop van! A közigazgatási államvizsga követelményt azt most eltörölték, ez tény, de attól még azt a rohadt kormányhatározatot elfelejtették visszavonni, miszerint néhány kivétellel senkit nem lehet felvenni ilyen helyekre!

Én örülnék, ha úgy is dolgozhatnék legalább valameddig, hogy nem kapnék végkielégítést...

2010. júl. 2. 04:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem, nem állami szektorban vagyok hálistennek. Egy Kft-nél... De ahogy a főnökömet ismerem, ki fog játszani valahogy így is.. :( Most gyed-en vagyok, szerintem alig várja, hogy leteljen a gyes-em is, és ki fog rakni. Amit nem bánok, mert amúgy is messze van a m.helyem, de tuti, hogy valahogy majd kijátszik, hogy ne kapjak végkielégítést. :( Hja, hiába nem állami szektor, de a cégtulajdonosok sem jóindulatúak (tisztelet a kivételnek).
2010. júl. 2. 13:08
 6/7 anonim ***** válasza:
H azt akarja a főnököd, hogy ne kapj végkielégítést, akkor annak több módját meg fogja találni, amit ugye nem feltétlenül kell a fidesz rovására írni.
2010. júl. 2. 18:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Amilyen fineszes, arra fogja fogni. :( De legalábbis adtak neki egy jó tippet, hogy egyáltalán elgondolkodjon rajta :(
2010. júl. 3. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!