Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha tévedésből két féle segélyt...

Ha tévedésből két féle segélyt folyósítottak egy hónapban, köteles vagyok visszautalni, vagy ez szívesség törvény szerint?

Figyelt kérdés

ugyanis, arról tudok, ha a munkabért véletlen valakinek 2x utalják ki, NEM KÖTELES VISSZAUTALNI

nos, ez segélynél is így van???????

2011. jún. 30. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

Nem vagy köteles visszautalni,de úgyis észreveszik és egy hónapot beszámolnak.

A munkabért se vagy köteles visszautalni,de a munkáltató megteheti,hogy következő hónapban nem kapsz semmit

2011. jún. 30. 12:55
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi :)
2011. jún. 30. 13:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Pedig köteles vagy visszautalni,mert nem jár kettő.Ha nem utalod vissza akkor az lesz,hogy mindenképpen levonják,ahogy az első írta.Az is lehet,hogy a következő hónapban semmi átutalást nem kapsz,amit avval magyarázzák meg,hogy múlt hónapban duplát kaptál.A segélynél is így van.
2011. jún. 30. 13:02
 4/6 anonim ***** válasza:
79%
Nekem egyszer táppénz helyett teljes munkabért számfejtettek, pedig nekik tudniuk kellett volna, hogy ez így nem stimmel!Én rájuk hagytam, gondoltam, tudják ők, mit csinálnak...Hát nem tudták!Aztán még engem b@szott le, meg nézett csalónak a nagypofájú ügyintéző, holott ők szúrták el a dolgokat.Lényeg, hogy ne utalgass semmit, hanem először személyesen értesíts őket, hogy hiba történhetett.Aztán majd elmondják, mi a teendő.Nálam úgy volt, hogy következő hónapban csökkentett összeget kaptam.
2011. jún. 30. 13:23
 5/6 A kérdező kommentje:

én is így gondoltam, tekintve hogy törvény nem kötelezi a magánszemélyt a visszautalásra, tehát nekik kell korrigálni, ahogy az nekik van leírva a törvény szerint

az, hogy még téged minősítenek csalónak - én asszem nem bírtam volna elviselni, mint rágalmazást.

annyi de annyi ember olyan rosszindulatú, minek élnek az ilyenek?

2011. júl. 2. 11:22
 6/6 A kérdező kommentje:

csak jelezni szeretném, ha valakit érdekel, hogy voltam bent megkérdezni, és azt mondták, mivel ők tévedtek, a segélyt nem vagyok köteles visszautalni és ha megint jogosult leszek rá, sem fogják soha levonni.

tehát ha nem szólok, folyósítják tovább és semmilyen vissza fizetési kötelezettségem nincs!

2011. júl. 7. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!