Ha tévedésből két féle segélyt folyósítottak egy hónapban, köteles vagyok visszautalni, vagy ez szívesség törvény szerint?
ugyanis, arról tudok, ha a munkabért véletlen valakinek 2x utalják ki, NEM KÖTELES VISSZAUTALNI
nos, ez segélynél is így van???????
Nem vagy köteles visszautalni,de úgyis észreveszik és egy hónapot beszámolnak.
A munkabért se vagy köteles visszautalni,de a munkáltató megteheti,hogy következő hónapban nem kapsz semmit
én is így gondoltam, tekintve hogy törvény nem kötelezi a magánszemélyt a visszautalásra, tehát nekik kell korrigálni, ahogy az nekik van leírva a törvény szerint
az, hogy még téged minősítenek csalónak - én asszem nem bírtam volna elviselni, mint rágalmazást.
annyi de annyi ember olyan rosszindulatú, minek élnek az ilyenek?
csak jelezni szeretném, ha valakit érdekel, hogy voltam bent megkérdezni, és azt mondták, mivel ők tévedtek, a segélyt nem vagyok köteles visszautalni és ha megint jogosult leszek rá, sem fogják soha levonni.
tehát ha nem szólok, folyósítják tovább és semmilyen vissza fizetési kötelezettségem nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!