Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van ilyen törvény? (Lent)

Van ilyen törvény? (Lent)

Figyelt kérdés

Van olyan törvény, hogy ha valaki dolgozik, akkor a ledolgozott órák számának minimum 20-nak kell lenni??

Egy olyan állásinterjúra megyek, hogy azt mondták, hogy heti 8-10 órát kell dolgoznom és ezért beosztástól függően 80-100.000Ft-ot kapok. (Nem mondtak semmit a munkáról, csak hogy irodai)

Létezhet ilyen??

Nekem elég gyanús... :S

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2011. aug. 2. 19:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez Zepter, vagy valami hasonló lesz
2011. aug. 2. 19:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy a ledolgozott órák száma. Ami "lélektani határ" az a 36 óra, e felett vagy főfoglalkozású. De akár heti 1 órát is dolgozhatsz, és heti 1 órát is ki lehet fizetni.

Alapvetően nem irreális az ajánlat, bár szerintem valami "értékesítős" cucc lesz. Ha azt veszed a heti 8-10 óra az havi szinten 40 óra, erre a 80e Ft az azt jelenti, hogy 2.000,- Ft-os órabéred volt. Ez persze a minimálbérhez képest "óriási", de amúgy cseppet sem irreális. Van ahol ennek többszöröse az óradíj.

2011. aug. 2. 19:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Első válaszoló:

Nem Zepter. Elég régen keresek már sajnos munkát és a Zepternek már az összes címét tudom..... Ez valami más.

Második válaszoló:

Én is ettől félek, hogy valami ügynökösdi, értékesítős butaság... :(

Köszönöm a válaszokat! :)

2011. aug. 2. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:

A "heti 8-10 órát kell dolgoznom és ezért beosztástól függően 80-100.000Ft-ot kapok." mind mind vagy átverés vagy ügynökösködés.

Ugyanis ki az a barom, aki felvesz 2.000 forintos NETTÓ órabérbe valakit heti 2 óra munkára?! Mikor tömött sorokba állnak a munkanélküliek mindenhol, akik havi 80-ért heti 40-et is ledolgoznak ennyiért...

2011. aug. 2. 20:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy ez a 80-100.000 nettó-e vagy bruttó, de még nettóban is sok szerintem ennyi munkáért. :S
2011. aug. 2. 21:19
 6/6 szszilvi válasza:

Szia

Létezhet, ugyanis egy munkaadónak a lényeg nem az, hogy te konkrétan mennyi időt dolgozol egy héten, hanem az, hogy az az idő, amit állítólag te munkára fordítasz, az igenis aktív legyen, ne pedig beszélgetés a többiekkel, illetve facebookozás stb.

egy igazi munkaadó a profitot nézni, te mennyire vagy hasznos tagja, vagy mennyire lehetsz hasznos tagja a cégének...

mert, aki igazán dolgozni akar, az az egész napos munkáját akár 2-3 óra alatt is el tudja végezni, és még szabad ideje is marad

tudom, én is ilyen munkaadó vagyok...

2011. aug. 4. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!