Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen kitörési lehetőségek...

Milyen kitörési lehetőségek vannak kilátástalan helyzetből?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok és 2 totálisan felesleges diplomáért küzdöttem 5,5 évig. Az elsőt Debrecenben csináltam földtudományin (geológia), ez semmit sem ér, nagyon gyenge színvonalú képzés volt. Ekkor úgy döntöttem, hogy szakítok a geológiával és másik területre megyek mesterképzésre, de ez is visszafelé sült el. Ugyan elvégeztem 2,5 év alatt, de a nagyon sok lemaradás miatt rengeteget kellett pótolni önszorgalomból vagy szervezetten, egy totális kínlódás volt a képzés, reggeltől estig órákon ültünk vagy a kiadott jegyzőkönyveket, beadandókat csináltam késő estig, nyáron is befogtak egy projektre dolgozni, elküldtek TDK konferenciára, mivel nem volt időm mellette dolgozni, jó jegyeket kellett szerezni, hogy kapjak ösztöndíjat, tehát pokoli nehéz volt, a diplomamunka is kb 120 oldal lett, nagyon sokáig írtam. Aztán a végére kiderült, hogy semmit sem ért ez a képzés sem, nem lehet vele elhelyezkedni, holott azt hazudták sorozatosan, hogy lehet munkát kapni, de kiderült hogy a kormány bezáratta, mint felesleges képzést, nincs rá igény, nagyon felületes tudást ad. Tehát most itt állok letolt gatyával, két kamu diplomával, tapasztalat nélkül, még diákmunkán sem voltam, nincs jogsim sem, angolból csináltam nyelvvizsgát még a BSc alatt, aztán akartam felsőfokút is, de annyi teendő mellett nem jött össze.
2019. febr. 16. 16:29
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
És mit csináltál 10 évig? Hogyan találtál munkát utána?
2019. febr. 16. 19:20
 32/45 anonim ***** válasza:
47%

Körülbelül 4 éve gyakorizok, te azóta is itt vergődsz. Te nem akarsz igazán dolgozni, se semmilyen energiát belefektetni, úgyhogy meg is érdemled a sorsodat.

Költözni nem akarsz, külföld nem játszik, szánalmas vagy. Én 2 hónap alatt találtam munkát, mondjuk tény, hogy én egyetem alatt se vakartam a seggem, hanem mentem irodai diákmunkára, amit utána releváns tapasztalatként tudtam használni.

Magadra vess!

2019. febr. 16. 21:15
 33/45 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is eléggé elkúrtam ezt, alighanem ebből már öngyilkosság lesz előbb vagy utóbb, akárhogyan is nézem a dolgokat.
2019. febr. 16. 21:23
 34/45 anonim ***** válasza:
64%
Mondjuk mi lenne, ha egy kicsit inkább összekapnád magad és nem másokat hibáztatnál azért, mert te sikertelen vagy?
2019. febr. 16. 21:29
 35/45 A kérdező kommentje:
Én nem hibáztatok senkit, az első diplomát én választottam, hiába próbáltak lebeszélni, szintén az én hibám h nem mentem sehova gyakorlatra/munkára egyetem mellett, de a második diplománál jobban utána jártam, de szemen köptek, ezzel nem tudok mit tenni.
2019. febr. 16. 21:42
 36/45 A kérdező kommentje:
És azzal még lehetett volna javítani a helyzeten, de most már sok lehetőségem nincs, ezzel kizártam magam mindenhonnan.
2019. febr. 16. 21:43
 37/45 Vodafonelive ***** válasza:
100%
Még mindig ott van egy Aldi, Lidl. Kicsit megszeded magad és elmész Bp-re, akár külföldre. De ha mázlista vagy kifogsz a saját végzettségedben valamit. Ajánlom még a mérnökállásokat, ott hátha van valami vagy menj fel linkedinre és ott bogarássz.
2019. febr. 16. 22:12
 38/45 anonim ***** válasza:
47%
Legyél wc pucolo
2019. febr. 16. 22:16
 39/45 A kérdező kommentje:
Hol tudok jelentkezni wc pucolónak?
2019. febr. 16. 22:39
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Vagy akár hidegjelentkezés, kinézel pár céget, akik szimpatikusak, beküldöd az önéletrajzod meg a motivációs leveled, akár van nyitott pozíció, akár nincs. Én ismerek több embert is, akinek ez bevált.
2019. febr. 16. 22:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!