Akinek semmilyen vagy piackételen szakképzettsége van, az hogyan él meg?
Tehát sorolom:
1. 8 általános vagy kevesebb
2. érettségi
3. szakiskola vagy szakközépiskola piacképtelen szakmával
4. piacképtelen OKJ
5. piacképtelen diploma
Piacképtelen alatt azt értem, hogy a szakon végzett hallgatók töredéke (20-30%) tud csak szakmán belül elhelyezkedni. Diplomások tekintetében a DPR erre vonatkozóan statisztikákat közöl minden évben, innen vettem a százalékokat, mert sok szaknál láttam, hogy csak 20-30% az, aki "diplomás munkát végez".
Viszont van olyan kategória is, hogy "egyéb", aki nem is tanul, nem is dolgozik, de állást se keres. Nagyon sok szaknál 15-20%os aránnyal. Ez mit takar, mit csinálnak, miből élnek?
Most csak a diplomásokra fejtettem ki, de az elején felsorolt csoportok képviselőinek helyzete is érdekel.
"...van olyan kategória is, hogy "egyéb", aki nem is tanul, nem is dolgozik, de állást se keres.Ez mit takar, mit csinálnak, miből élnek? "
már töröltette magát az álláskereső regisztrációból, de még állást keres, ápolási díjon van, külföldön dolgozik és itthon nem tudni róla hol van, háztartásbeli, eltartja a férje, szeretője, apuci-anyuci, feketén dolgozik...stb stb
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!