Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 20-30 êvesek! Mennyit kerestek...

20-30 êvesek! Mennyit kerestek, mennyit tesztek félre és hol éltek?

Figyelt kérdés
Én 26 vagyok, 150 000 nettót keresek, 100 000 forintot teszek félre és a szüleimmel élek.

2019. febr. 7. 13:20
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom különben, de valami zavart akkor is érzek az erőben. Az ismerőseim zöme nem keres ennyit mint én, mindene a banké (amíg ki nem fizeti), és a havi számlák is aggasztják őket, ha nem kapnak fizut időben, akkor már kezdődik a pánik... Én ezt a Magyarországot ismerem. Sokkal kevesebb olyan sztorit hallok élő szóban beszélgetéskor, amiket itt olvasni. Hogy most én vagyok rossz helyen, vagy ti vagytok az átlagtól eltérő (csak itt valamiért sokan vagytok az átlagemberekhez képest), nem tudom. Viszont mindenféle hivatalos oldalon nézve az én fizum igenis jónak számít a kategóriájában. Sőt, van volt osztálytárs, aki nívósabb cégnél keres ugyanennyit, igaz ő rugalmas műszakban, sokkal érdekesebb munkákat végezve. (berendezések élesztése, tesztje stb). Én csak gépeket állítok be/üzemeltetek, egy műszakban. Szóval tényleg nem tudom, de elég nagyok a különbségek. (és a kérdezőt kivéve egy minimálbéres hozzászóló se volt, amit szintén furcsállok. Azért egyáltalán nem olyan ritka, hogy valaki annyit kap. Bár ki tudja, lehet csak szégyell válaszolni a többség, látva hogy mindenki (akik a lakosság kisebbik hányadát teszik ki összességében) sokkal jobban keres náluk és így szegény kérdező is fals világképet kap. De persze ki tudja. Nekem akkor se ez a tapasztalatom.
2019. febr. 10. 13:25
 42/59 anonim ***** válasza:
100%
Aki a gyakiriból indul ki fizu terén, az boldogtalan ember lesz, mert végtelenül magas itt a millió felett keresó 14 éves programozók aránya, akik egész nap ráérnek. Nem kétlem, hogy vannak jól keresők, de pl a minimálbéres nagy többség sem olvassa napi szinten az üzletek kategóriát és nem osztják az észt. Egyszerűen nem ilyen statisztikákra jó ez az oldal.
2019. febr. 10. 13:59
 43/59 anonim ***** válasza:
48%

Még csak 20 vagyok, de leírom, hogy hol akarok tartani 30 évesen.

Fizetés: nettó 600.000 Ft

Saját lakásnak fizetem a törlesztőjét.

Mennyit teszek félre: nem tudom.

2019. febr. 10. 14:35
 44/59 anonim ***** válasza:
90%

#41 én nem így látom. Értem és egyben meg is értem, hogy mire gondolsz. Viszont, csak menj ki az utcára. Nézz körbe egy forgalmasabb közlekedési csomópontban, és vedd arányaiban az embereket. Hány nincstelent látsz, hány minimál jövedelemből tengődőt, hány olyat aki relatíve jól él (gondolok itt márkás viseletre), és hány ember megy el melletted egy 2-3 mft-os autóval, hányan mennek el melletted 10-15mft-os autóval? Én vidéki ember vagyok, ismerősem (kedvenc közösségi oldalunkon) 75-80%-a vidéki kisváros beli. Még is novembertől márciusig minden 3. post arról szól hogy az egyén és haverjai/barátnői vagy családja síelnek, vagy májustól szeptemberig egzotikus helyeken nyaralnak. Ez mellett megvan mindenkinek mindene (anyagi javakra gondolok). Benézel a fővárosban egy kocsmába, és minden egyes nap, teli van egyetemistákkal, 20-as éveik első felében járó fiatalokkal. Még mielőtt félre értenéd, nincs ezzel gond, én is csináltam egy időben, ha nem is minden héten 3-4x, de havonta egyszer biztos. A gyermekkori barátaim közül mindenkinek van saját lakása, nem mindenkinek tehermentes, de van. Mindegyiknél többet keresek, nekem nincs. Ebben nyilván benne van az, hogy kivétel nélkül kaptak valamilyen formában anyagi segítséget, én pedig vagy ingáztam a jól fizető munkahelyre napi 5 órát, vagy fizettem (és fizetem) az albérletet. Azon volt évfolyamtársaim akik vidéken maradtak, szintén legtöbben már családos emberek/asszonyok, legalább egy ingatlannal.

Nem azt látom, hogy a jellemző a hónapról hónapra élés, hanem ellenkezőleg.

2019. febr. 10. 19:14
 45/59 anonim ***** válasza:
100%
Hát jó. Akkor elfogadom, hogy a lecsúszott réteg tagja vagyok. Nekem megfelel ez is.
2019. febr. 10. 19:26
 46/59 anonim ***** válasza:
96%

#2 vagyok, aki 700e nettót keres. Az én ismerőseim körében nem számítok egyáltalán kiugrónak, sőt, időnként kifejezetten rosszul érzem magam, hogy nekünk van a legkisebb lakásunk, mert nekünk egyedül nem volt szülői segítségünk hozzá. A fizetésem kicsit talán az átlagon felül van, de 500e alatt keresőt szinte nem is ismerek.

Nem vagyunk budai ficsúrok, és kormányközeli kapcsolatai sincsenek senkinek, egyszerűen csak az egyetemről, meg a munkahelyeimről van minden barátom. Én pl. egy átlagos, alsó-középosztálybeli délpesti családból származom. Csak van egy jó diplomám, a szakmámban kiemelkedően jó vagyok, és a diplomázás óta tudatosan építem a karrierem. Plusz nem költöttem el a pénzem 25 évesen arra, hogy hitelből vegyek luxusautót. Azt majd 35 évesen. ;)

2019. febr. 11. 08:45
 47/59 A kérdező kommentje:

Fura, mert nekem is az általanos iskola óta ismert 3 legjobb barátomon kívül, mind a 28 ismersöm, akikkel valamilyen szinten tartom is a kapcsolatot az egyetememről van... De nem feltétlenül ugyanarról a szakról.

És egyik sem keres 500 ezret. (Már amelyikkel beszéltem erről)

A három barátom közül pedig az egyik 27-28 évesen fog olyan 600 ezret keresni, ha túl vam a PhD-n.

2019. febr. 11. 13:12
 48/59 anonim ***** válasza:
Nem keresnek 500 ezret, de nem is minimalberbol tengodnek. Nem arrol beszeltem, hogy mindenki 500 folott kap, nekem egy korombeli ismerosom sem kap annyit. Tulnyomoan 300-450 kozott, videkiek 2-300 kozott. Csak a nagysagrendre celoztam, hogy nem a honaprol honapra eles a jellemzo, mint amit #41 emlitett.
2019. febr. 11. 13:25
 49/59 anonim ***** válasza:

150 ezer

vidéken

120-at félreteszek, szüleimmel élek

26 vagyok

2019. febr. 11. 19:21
 50/59 anonim ***** válasza:
4 órás munka, 2 nap 8 órában 2 nap pihi, nettó 100, félretenni nem tudok, de nekem már van saját házam (kint dolgoztam külföldön) suli miatt nem nagyon tudok más melót elvállalni. Mellette még vannak maszek munkáim, meg van megtakarításom a kinti pénzből. 35 F
2019. febr. 15. 06:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!