Jelentősen magasabb bért csak váltással lehet elérni?
2,5 éve, a diplomám kézhezvétele óta dolgozom egy munkahelyen, mérnöki irodán.
Viszont, én nagyon elégedetlen vagyok a fizetésemmel, még csak a bruttó 400 ezer forintot karcolja alulról.
Véleményem szerint, ez mérnöki diplomával,angol-német kommunikációs szintű nyelvtudással kevés.Főleg úgy,hogy nem vagyok már kezdő.
Ezzel a céggel az a baj,hogy nincs rendes emelés, hanem csak 15-20 ezer forint évente.
Ha évi 10-15 százalék lenne, azt mondom oké.
Amikor felvettek, pályakezdőként túl keveset mondtam.
A cég külföldi tulajdonú, az anyaországon ezt a céget építik lefele, itt meg építik fel, vagy építenék, mert itt kisebbek a bérköltségek.
Előrelépési lehetőség itt nem nagyon van.
A jó pozíciók, mint projektvezető meg ilyenek az anyaországban maradnak.
Igen!
Ha kevés béremelésnél is maradsz, a vezetőség azt gondolja, hogy neked ennyi elég, nem igényelsz több pénzt.
Legalábbis a mi cégünknél így van.
Én jelentősebb fizetésemelést csak a munkahelyek váltogatásával tudtam elérni.
Például: 139 000 ft-ról emeltek 141 000-re, következő évben 141 000-ról 143 000-re.
Egy kis ideig máshol dolgoztam, utána 170 000 ft-tal vettek vissza, örömmel.
Kedves 5,
évente van elbeszélgetés.A legutóbbinál jeleztem,hogy kevesellem az emelést.De azt a választ kaptam "ennyi a keret".
Ez nem egyedi eset, bárki keveselli, ezt a választ kapja.
Hozzáteszem, a cégnél van jelentős fluktuáció.
Szerintem a probléma,hogy az anyavállalat határozza meg,hogy mennyi legyen a keret bérfejlesztésre.És nem ismerik, nem tudják az itteni munkaerőpiaci trendeket.
Illetve, minden "ócsóóón" akarnak megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!