Szerintetek ebből meg lehet élni? Tudnék többet elérni
mint a családom? Megéri ezért tanulni? Elérhetem ezt sok
munkával?
Figyelt kérdés
Nos, egy falusi ember vagyok. Sajnos a szüleim anyagi helyzete sose volt olyan tökéletes de mindig szerették volma hogy továbbtanuljak. Mindig orvos szerettem volna lenni de sose szerettem volna ÁÓK-ra menni mert a sebészetet és a halált nem bírnám. Úgy döntöttünk, hogy elvégzem a fogorvosit és utánna szájsebészeti szakvizsgát szeretnék letenni. Persze mindenhez felveszem a diákhitelt meg dolgozom mindig nyáron. Szeretnék először max 2-3 évig alkalmazottként dolgozni majd egy hatalmas hitelt felvenni és praxist indítani. Reménykedem, hogy a havi keresetemből eltudom tartani a szüleimet és egy családot úgy hogy eltudjunk menni legalább 1-szer nyaralni egy évben. Az a baj, hogy félek, hogy képes leszek erre mert most áll előttem jövőre az érettségi és az egyetemeken nem hinném, hogy bírják az olyanfajta proli embereket mint én. Nagyon sokat álmodoztam arról, hogy otthagyom a falut és nagyvárosba költözzek egy nagy kertes házba és tanult ember legyek. Azt mondják, hogy a sok munkával sok mindent el lehet érni.
2018. júl. 13. 21:36
1/8 anonim válasza:
"félek, hogy képes leszek erre"
"eltudom"
Nézd, haver... ahogy így olvaslak, hármas szintűnek nézel ki.
Én azt tanácsolnám, hogy SOHA ne vegyél fel hatalmas hitelt. Nem akarsz te hajléktalan lenni.
Ezen kívül ne legyél vállalkozó se. Menj el alkalmazottnak: az igaz, hogy szegény leszel egész életedben, de legalább nem mész csődbe.
2018. júl. 13. 22:02
2/8 A kérdező kommentje:
A helyesírásokért elnézést kérek, gyorsan írtam. 4-5-ös tanuló vagyok. Jo volt 3 harmasom de nem ezen mulik a dolog. Az osztáyunkban is jár egy fogorvos gyerek akinek anyja fogorvos apja ugyved ok is tanult emberek és álmodozni lehet.
2018. júl. 13. 22:35
3/8 anonim válasza:
Lehet, persze.
De az írásod alapján...
és, ha ennél a fontos kérdésnél is képtelen voltál összpontosítani és odafigyelni, akkor mit csinálsz máskor?
Legalábbis ez jön le rólad így, az írásod alapján.
Aztán te ismered magad (jó esetben)... de továbbra is fenntartom, hogy hatalmas hitelt NE vegyél fel.
2018. júl. 13. 22:40
4/8 A kérdező kommentje:
Mi számit neked hatalmas hitelnek? 10-20 millios hitelt rengeteg ember felvesz. Mindegy igazából követem az álmom. Alakul ahogy alakul.
2018. júl. 13. 22:49
5/8 anonim válasza:
Egyrészt nem is kapsz majd.
Legfeljebb csalással, pl. más nevére.
És mit csinálsz, ha nem tudod visszafizetni?
Erre az esetre mi a terved?
"az egyetemeken nem hinném, hogy bírják az olyanfajta proli embereket mint én."
Nem hiszem, hogy nagyon érdekelné őket. Az viszont tényleg jó lenne, ha megtanulnál hibátlanul írni. Megint csak azt mondom: ha még ERRE SE vagy képes - akkor mit tervezel?
A tervedhez ennél sokkal több kellene.
2018. júl. 13. 22:53
6/8 A kérdező kommentje:
Tervem eléréséhez pénzes szülőkre lenne szükségem leginkább. Vagy egy gazdag barátnőre..
2018. júl. 13. 22:58
7/8 anonim válasza:
Jézus ne törd már le az álmait. Nem most akarja felvenni a "hatalmas hitel"-t, hanem 10-15 év múlva, addig még bármi történhet, nem ez a lényeg. Most az a kérdés, hogy egyáltalán elinduljon-e ezen az úton. Kérdező, a fogorvosi szakma nagyon jól tud fizetni ha jó benne az ember. Akkor kezdj bele, ha érzed magadban a kitartást ahhoz, hogy elvégezd az egyetemet és utána is folyamatosan képezd magad (már bekerülni sem lesz könnyű, 3-asokkal főleg). Az egyetemeken a hallgatók többsége vidéki, nem fogsz kilógni a sorból. Arra nagyon figyelj, hogy a képzés alatt minél nagyobb kapcsolati hálót alakíts ki. A tapasztalat megszerzése után indíthattok többen is önálló rendelőt, így osztódnának a költségek is.
2018. júl. 14. 09:50
8/8 A kérdező kommentje:
Irodalom ,Matek, Nyelvtan,Biosz ötös. Ezek ugye az érettségi tantárgyak. Angol és a kémia lett 4-es. Hármasom piti tantárgyakból lett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!