Közgazdász diplomával tényleg csak olyan irodai
aktatologató munkákat kapnék, amit egy 8 általánost
végzett is el tudna végezni?
Figyelt kérdés
Pl egy HR-es is mit csinál,állásinterjúkat tart,emberekkel beszélget.Nem hiszem,hogy ez olyan komoly szakértelmet igénylő feladat lenne.A marketing is egy semmilyen “tudományág”.
Jelenleg gazdálkodás és menedzsmentet tanulok,de erősen gondolkodom,hogy szakot váltok,nekem nem igazán jött be eddig.Meg ha elegondolok,nem tudom hogy milyen munkát kapnék egyáltalán ezzel vagy hogy egyáltalán mihez fogok érteni ezzel
Kérdező, tudtommal pénzügy mesterre teljes kreditértékkel be tudsz jutni, menj arra. :)
2019. jan. 30. 00:13
12/22 Zolály válasza:
Illetve nyugodtan felvehetsz ak-s tárgyakat, aztán elmehetsz közgazd. elemzőre, én ismereke több esetet is, amikor gazdmenes közgazd. elemzőre ment el
2019. jan. 30. 00:14
13/22 A kérdező kommentje:
De 20 évesen kezdtem az egyetemet,mert elvégeztem egy OKJ-t is elötte feleslegesen.Nem akarok már mesterre menni,mert akkor leszek 26 mire végzek.Addigra már dolgozni akarok.
2019. jan. 30. 23:54
14/22 Zolály válasza:
pedig ha aktatologatónál érdekesebb munkát akarsz végezni, akkor gazdmen után muszáj, mivel ez csak egy alapozó szak, nem ad annyira konkrét tudást. Hidd el nekem, meg fog térülni az a + 2 év energiabefektetés, sokkal keresettebb leszel a munkaerőpiacon és 1-2 év alatt behozod azt a 2 év nem dolgozást is pénzügyileg, sőt félállásban dolgozhatsz mellette is, ha akarsz.
2019. jan. 31. 09:21
15/22 anonim válasza:
És akkor mi van? Én “időben”, rögtön érettségi után mentem egyetemre és előreláthatóan 28 évesen fogok végezni, mert mindig megtetszett egy új terület, ami érdekelt. Aztán ki tudja, lehetséges, hogy még akkor is találok valamilyen továbbképzést stb., ami felkelti az érdeklődésem.
2019. jan. 31. 11:35
16/22 A kérdező kommentje:
Megnéztem a mesterképzést.Itt vidéken csak pénzügy mesterképzés van.Az meg megint csak üzletemberképzés
2019. jan. 31. 20:37
17/22 Zolály válasza:
De attól még, hogy üzleti, sokkal többet ér, mint egy gazdmen alapszak... és használja az elméleti közgazdaságtan egyes fejezeteit is, ha megoldható, akkor ajánlom, hogy válaszd a Corvinust, kb. minimumponttal be lehet jutni
2019. febr. 1. 11:56
18/22 anonim válasza:
"pedig ha aktatologatónál érdekesebb munkát akarsz végezni, akkor gazdmen után muszáj, mivel ez csak egy alapozó szak,"
Valóban sokkal jobban a lehetőségek mesterrel, de ez így nettó hülyeség. Aktatologató akkor leszel ilyen végzettséggel, ha valami semmirekellő egyetemen végzed el és semmi energiát nem fektetsz bele. Egyébként kifejezetten érdekes állások várják az embert ilyen végzettséggel. Nyilván objektív, hogy mi az érdekes, én nem szeretem a tipikus GM-es területeket (sales, marketing, stb), de mindenképp elég színes dolgokról van szó, aktatologatásnak nevezni elég nagy hozzá nem értést mutat.
2019. febr. 1. 22:53
19/22 Zolály válasza:
18-as, arra céloztam, hogy a GM csak általános tudást ad, és emiatt csak a tipikus, szakmai előképzettséget nem nagyon igénylő gazdaságis munkákat tudod betölteni vele
2019. febr. 2. 13:35
20/22 A kérdező kommentje:
Engem ez a marketing meg logisztika nem igazán érdekelnek.Leginkább a közgazdálkodás közpolitika mester tetszene.
De vidéki egyetemre járok,itt meg csak pénzügy meszer van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!