Miért olyan nehéz irodai női állást találni?
Hiaba mondjak h 3,8 % a munkanelkulisegi ráta sztem fals adat. Akkor nem jelentkeznének 100 an irodai munkara ....Zala megyéről beszélünk ill arról hogy 3 idegen nyelvismerettel rendelkezek és alapban azt mondják nem sokan tudnak ennyit mint én mégsem kapkodnak utánam és nem válogathatok......mellesleg 40 éves múltam nem vagyok kiöregedve az álláspiacon?
Ugy volt h en vagyok a befuto az utolso jelentkezoig. Azt az ismerősöm, h szimpatia dontott ugy veszi ki.És szerinte túltoltam az a masik csaj akit választottak, szerenyebb. Akkor ezek szerint ez nem azt jelenti h nyomoroncabb vagyok? Egybol meg akartam nezni a facebookon de nem tudták a nevét, az volta célom, osszehasonlitsam magam. És megnezzem mit tud mennyivel fiatalabb nalam. Szerencse sok esetben meghatarozo es nem rosszabb vagyok hanem max nem kellene ilyen ramenosnek,gorcsosnek lennem? Ez a "tultoltam" vajon ezt jelenti? Tul eroszakos ramenos es igy a gorcs is picit lathato? Talan picit nagyobb alazat az celravezetobb? Jelenlegi munkahelyen nincs fehér bejelentés (szürke) kevés a fizetésem és sok a hülye p*csa.... egytől szeretnék különösen szabadulni de ő behízelegte magát odafent és ő nem fog felmondani....
Nem fals adat. Irodai munkára sokan jelentkeznek, kényelmes, nem fizikai munka, normális időbeosztás, nincs több műszak, nem kell hozzá speciális végzettség. Nyilván egy gyári 3 műszakos munka nem álommunka ehhez képest.
A 3 nyelvvizsgád meg nem biztos, hogy számít, egy csomó olyan irodai munka van, amihez nem kell egyáltalán idegen nyelvismeret.
Létezik az a jelenség amit leírtál, hogy a csinosabb, fiatalabb a befutó, a többi nem számít. De ezeket ki lehet szűrni, kisvárosi környezetben kellene hogy legyen egy kialakult kép a potenciális munkalehetőségekről, és a munkát kínáló cégekről, illetve pozíciókról a saját munkakörödben. Ezek alapján el kell dönteni, hogy hova érdemes jelentkezni, vagy nem is azt hogy hova érdemes (mindenhova érdemes), de legalább azt, hogy melyek az esélyesek számodra.
Továbbá a nyelvismeret önmagában kb. annyit ér, mint a 8 általános. Az, hogy tudsz írni, olvasni, megszólalni 2-3 nyelven a magyaron kívül, önmagában nem képvisel értéket. Akkor visel értéket, ha egy munkakörben kamatoztatni tudod a nyelvtudásod. Onnantól kezdve hogy beleírod az önéletrajzodba a nyelvtudást, esetleg meg is győződik róla az interjúztató egy rövid párbeszéddel, nem érdekli őket, csak a szakmai tudásod. Egy olyan pozícióban pedig ahol nem kell használni a nyelvet, pont annyit ér a nyelvtudás, mintha beleírnád a CV-be hogy szabadidődben dokumentumfilmeket nézegetsz a Natgeon.
Ha valaki rámenős az állásinterjún az nem jó. Egyrészt már az interjún megfelelési kényszert surgároz, másrészt valóban idegesítő. Csak arra kell válaszolni amit kérdeznek és ami a munkával kapcsolatos. Csak önmagadat kell adni, semmi extra. Az hogy ideges vagy és ez látszik rajtad, nem érdekli őket, egy ilyen szituban (interjú) mindenki ideges, teljesen normális.
Mi köze a munkanélküliségnek a pályázatok számához?
Külsős üzletágigazgatót kerestünk, 50 pályázatot kaptunk, a jelentkezők közül senki, de senki nem volt munkanélkül - mindenki valahonnan jött volna.
Sokat dob a statisztikán a külföldre menekült 1,2 millió dolgozó korú, illetve a munkaügyi hivatal értelmetlenségét belátok száma, akik nem regisztrálnak, vagy nem mennek be 3 havonta és kikerülnek a rendszerből.
A kimutatást tovább szépítik a közmunkán levők és a kamu képzéseken részt vevők, hát ezért ilyen szép ez a ráta.
Másrészről, ha 38%-os lenne, akkor is lekommunikálnák a 3,8%-ot, majd ha borulna a bili ráfognák valakire, hogy elírta a tizedest és kész!
Irodai munkanal azert sokszor szamit a helyesiras, illetve a kerek, ertelmes mondatok fogalmazasanak a kepessege. Nem is merek tippelni, hogy a harom idegen nyelv ismerete milyen szintu lehet, ha a magyar ilyen.
Illetve a kepzettsegedrol egy szo sem esett a leirasodban, ez is lehet hianyossag.
Irodában nincs munkaerőhiány mert kényelmes általában végzettség se kell hozza. Ez van fogadd el.
3 műszakba valószínű hamarabb felvesznek:) vagy eladónak csak az nem olyan kényelmes csajos melo, ugye?
keress mast. Hadd a szar irodakat.
Vmi normalis porgõs életrevalóbb melót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!