Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nektek sincs kedvetek Magyaror...

Nektek sincs kedvetek Magyarországon dolgozni?

Figyelt kérdés
Nevetségesek a bérek, szinte az összes szektorban. Ha a kezdőfizu nettó 250 esetleg 300 ezer Ft már örül az ember, közben ez se egy hú de kiemelkedő bér. Amit én biztosan tudok, az az hogy Magyarországon nem fogok dolgozni. 3 éve végeztem el az egyetemet külföldön, közgazdász vagyok és a magyaron kívül 2 nyelven beszélek anyanyelvi szinten + 1 nyelvet középszinten. 3 év tapasztalatom van + félév gyakorlatot New Yorkban végeztem, ami az egyetem programja volt, erre kb 300 ezer Ft nettóval szúrták volna ki a szemem az egyik multinál. Megmondtam, hogy kösz nem, külföldön kerestem kb 3000€-t. Ezekután úgy őszintén, kinek van kedve otthon ennyiért robotolni? Megpróbálnak minden bőrt lehúzni a munkavállalóról.
2019. jan. 26. 17:33
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Tudom, én vagyok a hülye, hogy hazamentem és elhittem, hogy kereshetek nettó félmilliót.
2019. jan. 26. 17:35
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Én irtó messze állok hozzád, de én + a falu kb, 30% 100-ez alatt kap (vagy felét), én is csak 71-et kézbe, ebből kell élnem, de van mindenem ha azt vesszük, nem halok éhen, nem érzem maga szegénynek se, nincsenek nagyra törő vágyaim álmaim.
2019. jan. 26. 17:42
 3/21 A kérdező kommentje:
#2 ezt nagyon sajnálom és így a kérdésem után szégyellem is magam. Bár lenne mindenkinek normális munkahelye, szomorú ilyeneket olvasni.
2019. jan. 26. 17:44
 4/21 anonim ***** válasza:
87%
Sokaknak nincs meg a minimálbér se, muszáj 3 műszakban is igázni, ha túl akarják élni a hónap végét! A munka körülményeket meg, még nem is mondtam! Nagyon messze állunk a nyugati bérektől, és valószínűleg még jó pár évig így is lesz! Aki teheti ki megy dolgozni, elég hosszanti, hogy ennyien elvándorolnak, főleg a fiatalok, tudván, hogy a kormány tehetne valami ez ellen! Hú...nem akarom fel cseszni az agyam, csak még több ősz hajszálam lenne...
2019. jan. 26. 17:52
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha megvan kompetenciád, hogy 3000 eurót keress külföldön (és a megélhetést beleszámolva több maradna neked hó végén, mint itthon a 300ból) akkor hajrá, dolgozz kint.

(Bár egyéb faktorokat is számításba kell venned, pl kulturális különbségek - de ha ezzel nincs problémád, akkor irány külföld).

"Ezekután úgy őszintén, kinek van kedve otthon ennyiért robotolni?"

Ez nem kedv kérdése, neked sem olyan kedved van, hogy kimenj, egyértelműen az előnyöket keresed.

"Megpróbálnak minden bőrt lehúzni a munkavállalóról."

Te meg megpróbálnál minden bőrt lehúzni a munkavállalóról, szóval te sem vagy jobb a Deákné vásznánál.

Ha azt gondolod, hogy a munkaadónak többet kellene adnia, csak azért mert egyes országokban többet adnak akkor nincs igazad: ott azért adnak többet mert többet tudnak adni és mert ott annyiért találnak embert, itt meg azért kínálnak ennyit mert ennyit tudnak adni és ennyiért találnak embert.

Neked a realitásod a külföldi 3000 euró, a munkaadó realitása meg 300ezer Ft nettó itthon (úristen, egy kezdőnek kifizetnek ennyi?).

Mindkettőtöknek igaza van a saját szemszögéből, de azért nem fair a másikat hibáztatni a kialakult helyzetért (ha itthon alapítanál céget és a munkavállalóknak fizetnél sokkal többet, mint a 300 ezer nettó, na akkor kritizálhatnád jogosan a magyar multit).

2019. jan. 26. 18:00
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
*bőrt lehúzni a munkavállalóról = munkaADÓRÓL (elírtam, bocs)
2019. jan. 26. 18:00
 7/21 anonim ***** válasza:
51%

3000euroert meg se mozdulnek, a vallakozoasom ennek a 10 szereset hozza óránként....

17/f vállalkozó programozo mernok orvos, a kérdezőhoz hasonló tipikus gyk olvaso es kommentelő

2019. jan. 26. 18:08
 8/21 anonim ***** válasza:
69%

Én jól élek itthon is. Ami aggaszt, az az ingatlanok/albérletek ára.

Ha ezek reálisak lennének, akkor tök jó élnék.

2019. jan. 26. 18:44
 9/21 anonim ***** válasza:
77%

Én nem akarok.

A 400 nettót itthon is megkeresem, igaz nem pályakezdőként.

Ehhez képest az 500 nettó (vagy még több) csak idő kérdése, és nem is csak a munkabéremben gondolkozom, hanem hogy egyéb ötleteimmel ezt kiegészítsem. Csak tőke kell hozzá, ami eddig még nem jött össze, plusz hitelt meg ezért nem akarok. Majd megcsinálom, mikor lesz annyi plusz pénz.

Volt egy időszak régen, mikor rámzuhant minden és én se nagyon láttam belőle kiutat, de azóta sikerült munkahelyváltással és ott előrelépéssel ebből kikecmeregnem.

2019. jan. 26. 19:18
 10/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#5 korrektul kifejtetted, sok igazság van abban amit írsz. Azt viszont ne felejtsük el, hogy egy multinak jobb esedben milliárdos profitjai vannak évente, rosszabb esetben több százmilliós. Én magánszemélyként ezzel sose fogok tudni versengeni, még vállalkozóként sem. Egy multinak nem kéne megterhelőnek lennie, hogy kicsengesse az elvégzett munkával aranyos összeget.

2019. jan. 26. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!