Miért nem vezetnek be végre választható fizetetlen szabadságot? Jobb a cégeknek a sok kamu táppénzes?
Az, amit a táppénzről írsz, nem igaz. Az orvos keresőképtelenséget állapít meg az adott munkakörre, azzal akár elmehetsz a tengerpartra nyaralni is. Ez egy általános tévhit, hogy neked otthon kell ülnöd, és nem léphetsz ki a lakásból.
Az is egy hülyeség, hogy a munkáltató majd kirúg, mert arra gyanakszik, hogy visszaélsz a táppénzzel. Kérvényezhet vizsgálatot, ez igaz, és ha beigazolódik a visszaélés, az már lehet alapja egy felmondásnak, de egy gyanú nem.
Persze azzal egyetértek, hogy nem a táppénzt kellene használni extra szabadságnak, mert szabálytalan és nem is etikus.
Az is megoldás, ha olyan helyre mész dolgozni, ahol saját magadnak osztod be a szabadságod nagy részét. Nekem tavaly egyetlen nap volt csak kötelező szabadsag (egyik szombat)
És max a nyári hosszabb szabikat beszéljük meg hetekkel korábban, hogy valaki azért mindig bent legyen. Ilyen ügyintézés miatti 1-2 nap szabi esetén nem kell hetekkel korábban kérvényt leadni. Nem is értem ez máshol miért ennyire merev.
Ez nekem sem tetszett, meg nem is bírtam a folyamatos panancsolgatásokat,meg a kevés fizut így furgonos lettem, sokak szerint nem jó ez az állás stb..
De nekem jó, nem is unalmas, 12 nap munka igaz vasárnap város nézőbe szoktam menni vagy pihenek mert akkor nincs munka csak valahol külföldön vagyok, 12 nap után, 9 nap pihő szokott le, de ha szükségem van több napra vagy elintézni valóm van akkor kapok többet, szabadságot akkor veszek ki amikor akarok csak legalább 3 héttel előbb szólni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!