Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a tapasztalatotok külföldi...

Mi a tapasztalatotok külföldi munkákkal? Vertek már át titeket?

Figyelt kérdés

Párommal majdnem beleestünk abba a hibába, hogy kimentünk “dolgozni” egy kamu helyre. Minden szép és jó, ingyen szállás van, jó a fizetés, de az utat nekünk kell fizetnünk. Már elsőre furcsa volt nekünk ez, hiszen közvetítő elvileg nem kérhet el pénzt. Aztán ma, amikor pontos címet kérdeztünk, kezdte, hogy joggal nem adhatja le. 10 percet vártunk az SMS-re, hogy legalább a cég nevét adja le, és megadta egy üzletlánc nevét.

Nektek mi a véleményetek? Volt átverésben részetek?

2018. aug. 27. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

Én eddig mindig pontosan azt kaptam, mint amiben megállapodtam a céggel, igaz mindig szellemi (höhö) munkára mentem.

Az utazásomat sosem fizette a cég, miért is tette volna?

Ettől függetlenül természetesen nem árt résen lenni.

2018. aug. 27. 21:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Mindenhol azt olvasom, hogy a közvetítőnek az utat is fizetnie kell. Állítólag ez törvényben is van.
2018. aug. 27. 21:16
 3/9 anonim válasza:
36%

Igen, fizetnie is kell.

Amúgy lehet h átvernek, lehet hogy nem.

2018. aug. 27. 21:25
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

"Állítólag ez törvényben is van."

Ja állítólag... csak az a kérdés, hogy ki állítja ugyebár.

A közvetítőcég azt köteles megtenni amiben megállapodtatok. Ha a szerződésetekben nincs benne az utazás akkor természetesen nem köteles fizetni az utazást. Ilyen egyszerű.

2018. aug. 27. 21:30
 5/9 anonim ***** válasza:
37%
Engem nem, de sok ilyen sztorit hallani.
2018. aug. 27. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

A külföldi munkákkal nincs baj, a közvetítő cégekkel már lehet.

Ha biztosat akarsz, akkor eleve kihagyod őket, intézel magadnak állást, szállást és már a biztosba mész ki.

2018. aug. 27. 22:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én már a negyedik országban élek, dolgozok. Soha nem vertek át, mert mindig magam intéztem a munkát.
2018. aug. 27. 22:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Magamnak intéztem mindig, sose vágtak át.
2018. aug. 28. 08:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a 3. országban dolgozom jelenleg, sehol nem vertek át, mert soha nem intéztem közvetítőn keresztül semmit, a munkahelyeim magam találtam és a helyiekkel azonos módon interjúztam (szellemi munkakör).
2018. aug. 28. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!