A műszaki szakmák pl: informatika, villmérnök, gépész, tervező hiányszakma kamu?
Miért lenne kamu? De adott területre keresnek csak embert. Programozóként én naponta kapok ajánlatot nettó 500e felett. És nem csak Budapesten, vidéken is.
Milyen végzettséged, tapasztalatod, nyelvtudásod van?
"Programozóként én naponta kapok ajánlatot nettó 500e felett."
Ez nem "ajanlat", azaz nem biztos, hogy neked ki is fizetnek ezt, a konkret osszeg az interju utolso fazisaban derulhet ki.
"Ez nem "ajanlat", azaz nem biztos, hogy neked ki is fizetnek ezt, a konkret osszeg az interju utolso fazisaban derulhet ki."
Nos, amikor azzal keresnek meg, hogy bruttó 900.0000 - 1200.000 között tudnak fizetni, ha hajlandó vagyok átmenni hozzájuk, akkor az nekem ajánlatnak hangzik. És emlékeim én az alsó határt említettem.
Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni. Mondanak egy alsó-felső limitet, amit hajlandóak fizetni tapasztalat és szakmai ismeretek alapján. Nyilván a határon belül fog változni az interjú(k) után. Nem pedig elhívnak 5 körös interjúra 1 millió pluszért, majd végén kapsz 170.000 ajánlatot.
Voltál te már interjún IT szektorban? Van róla fogalmad mennyit hajlandóak fizetni jelenleg azért, ha képzett vagy? Mert szerintem nincs.
"Nyilván a határon belül fog változni az interjú(k) után."
Vagy nem vesznek fel. Komolyan azt hiszed, hogy ha egy buta HR-es liba 100 embernek elkuldi ugyanazt az "ajanlatot", mindegyikuket hajlandoak is lennenek felvenni annyiert az ugyfeleik?
"Van róla fogalmad mennyit hajlandóak fizetni jelenleg azért, ha képzett vagy?"
Ha te ezen a teruleten dolgoznal, tudnad, hogy a "képzett" egy nagyonnagyon tag fogalom. :) Azt is tudnad, hogy az ilyen "ajanlatokat" hogyan kell kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!