Miben kellene elhelyezkednem? Bővebben lent!
Utolsó évem gimiben, előrehozott infó érettségiztem, közép szinten 4-es jeggyel, és azon gondolkodtam hogy miben lenne érdemesebb tovább menni? Infó részen persze, ami ugye meg is fizetne.. néztem ha tovább tanulnék akár szoftverfejlesztőn etc oda kellene nyelvvizsga, de ha nem vesznek fel akkor milyen OKJ-ban kellene elgondolkodnom?
ezen az oldalon olvastam, hogy ő mikért milyen pénzt kapott.. Szóval olyasmin gondolkodtam hogy egy céghez mennék, csak hogy éri meg a legjobban? Vállakozást csinálni, vagy menni egy céghez, vagy egy cégnél tapasztalat után csinálni egyet? Mit érdemes elvégezni, ha nagyobban akarok gondolkodni? Értve azt, hogy nem 200e-s fizuért dolgozni, hanem sokkal többért ( sok helyen nézem hogy pl egy kezdő programozó is 350 körül van..) Le ugatást nem kérek előre is köszi.
Elmúlt 2 munkahelyemen az összes ITsnak középfokú végzettsége van, gyárak, vagyis idióta pc felhasználók fæszságaitól kezdve, hardwarejavításon át, szoftvertelepítés, adatbázisok, programozás, telefonflotta, stb van
Sőt van egy programozó is, aki csak belső szoftvereket tervez és fejleszt, 8 általánosa van.
Ahol most vagyok, ott 2 gyakornok van, meg egy egyetemi informatikus végzettségű
IT papírokat szinte csak a közszférában kérnek, versenyszférában tesztelik a tudást
7, autóipar, nem IT, mind a három cég
Pontos fizetéseket nem tudok, aki a legszarabbul keres 290nettót kap, aki szerintem meg a felső sávban van a középfokúsok közül, az 650bruttónál van- ez egy világméretű cég, piacvezető 35% kb a piaci részesedése
A másik autóipari, fizukat nem tudok, szintén piacvezető kb 40% piaci részesedéssel
A harmadik, ahol van felsőfokú végzettségű, kb 20% piaci részesedéssel van
Nem annyira komolytalan szerintem, sem a cégek, sem a fizetések, nyilván nem extra jó fizetések, de nem is egész nap programoznak.
A 8 általánosos programozó nem tudom mennyit keres, szerintem 200 bruttó körül, viszont minden programért bómuszt kap és kb 5-6 rendszert csinált már. Elküldték érettségire, de unta a sulit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!