Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Léteznek olyan hiányszakmák...

Léteznek olyan hiányszakmák vagy egyetemi képzések, amikhez nem matek/fizika/informatika/kémia szükséges?

Figyelt kérdés
Aki nem reál beállítottságú, az is találhat magának keresettebb szakmát vagy szakot? Vagy ha odamegyek egy ilyen képzsére, ahol leírja, hogy semmilyen bemeneti követelmény nincs az érettségin kívül, és nekem valóban fogalmam sincs ezekről, akkor megtanítanak a nulláról?

2015. jún. 10. 21:54
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
en hirtelen egy ilyet sem tudok mondani.
2015. jún. 10. 22:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hiányszakma rengeteg van, keress csak rá a google-n keresztül, ezek azonban nem egyetemi képzésekhez kötődnek, hanem konkrét szakmákhoz, fizikai munkához.

Egyetemi képzések közül a mérnöki és számítástechnikai képzésekre van a legnagyobb kereslet. Humán beállítottságúként nehéz ilyesmit találni. A nyelvekkel hogy állsz? Abban még van lehetőség.

2015. jún. 11. 10:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Egyetemi képzés és szakma is érdekel. Ráadásul lány vagyok, nem mintha nem értenék egyet az egyenlőséggel, de vannak olyan dolgok amiket nem lehet fizikailag nem bírnék. De én ezzel kicsit gondban vagyoik. Tehát akinek ezek a tehetségek nem adattak meg (mert tanulás utján, csak egy bizonyos szintig lehet eljutni ha a tehetség hiányzik), akkor az mégis mit csináljon akkor? Amúgy az angolt imádom és van felsőfokú nyelvvizsgám. Szívesen tanulnék más nyelvet is, de azt mondják büfészak, vagy csak akkor jó, ha van mellette szaktudásod.
2015. jún. 11. 11:05
 4/10 A kérdező kommentje:
Amúgy rákerestem, és mindenhol ilyen nagyon férfias vagy nagyon matekot/fizikát/informatikát igénylő hiányszakmákat találtam.
2015. jún. 11. 11:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Egy erős nyelvtudással, mondjuk két vagy három nyelv esetén lényegében bármilyen területen értékes munkaerő vagy. De ha megtanulsz az angol mellé egy különlegesebb, ritkább nyelvet, arra nagyon nagy a kereslet, esetleg fordító-tolmács is lehetnél.
2015. jún. 11. 11:11
 6/10 anonim ***** válasza:
6%

"mert tanulás utján, csak egy bizonyos szintig lehet eljutni ha a tehetség hiányzik"

Ez hulyeseg. Egy mernoki vagy informatikai kepzes elvegzesehez semmilyen tehetseg nem kell. Tudni kell tanulni, es erteni kell amit tanulsz, de ez nem tehetseg, maximum intelligencia kerdese.

2015. jún. 11. 11:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Figyelj, én már első osztályos koromban sem értettem a matekot. Általánosban. Fel sem tudtam fogni hogyan kapcsolódnak a különböző mértékegységek. Rettenesen szenvedtem vele, de ez csak arra volt jó, hogy kitűnő tanuló legyek, de továbbra sem értettem, láttam át vagy jegyeztem meg hosszútávon. Lehet, hogy tudnék egy ötös érettségit írni hatalmas szenvedések árán, de egy bizonyos szint fölött ez már nem elég. Különben mindenki ezekre a szakokra menne és el is végezné.
2015. jún. 11. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Zavaros amit mondasz. Aki nem erti a matekot az nem tud 5osre erettsegizni. A matek lenyege pont az hogy a nagy reszet nem lehet beseggelni, hanem erteni kell. Szoval itt valami nem stimmel.

De nekem amugy mindegy.

2015. jún. 11. 11:40
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, nem mindenkinek elég fejlett az agya a matematikához és az erre épülő dolgokhoz. Ezt el kell fogadni.

Inkább valami jó szakmát javasolnék, plusz tanulj meg rendesen angolul és németül. A nyelvvizsgád a lőtéri kutyát nem érdekli, tudsz, vagy nem tudsz, ez a két szint van.

2015. jún. 11. 12:33
 10/10 anonim ***** válasza:

6-os: az intelligenciának semmi köze ahhoz, hogy egy bizonyos terület mennyire neked való, rá tud-e állni az agyad. Sőt, ahhoz sincs köze, tudsz-e tanulni.

Én intelligens vagyok, mindig is jól ment a tanulás, sőt, imádok tanulni, de ha fegyvert fognának a fejemhez, akkor sem lennék képes mérnöki vagy informatikai pályára menni, mivel nem vagyok képes megérteni. De nem azért, mert hülye vagyok, hanem azért, mert a gondolkodásmódomhoz és a személyiségemhez más illik. De más területen, ami szintén nehéz, csak sajnos nem fizetik meg, érdekesmód semmilyen problémám nincsen.

2015. jún. 12. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!