Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ez megéri?

Szerintetek ez megéri?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkozom azon hogy naponta soksok órát dolgozok egy cégnél csak azért hogy megszórjanak apróval a hétvégére.. és ez nem nagyon tetszik úgyhogy már régóta gondolkozok azon hogy befektetek valamibe ami jövedelmezőbb mint egy havi fizetés

Az ötlet a következő: felvásárlok egy telket amire ráépítek három, közvetlen az udvarról különnyiló 16 m^2-es szobát amit átalakitok minigarzonokká. És garzononként kiadnám mondjuk havi 150-170.000-ért. Igy elméletileg havi 450-550.000 forint lenne a profit. Amit akár vissza is forgathatok hogy fokozatosan duplázzam a bevételt

Még annyit hogy budapesten valamelyik külső kerületébe lenne ez épitve.

Szerintetek ez megérné? Nemrég költöztem budapestre de nagyon úgy veszem észre hogy az albérletekre nagy a kereslet. Reális ötlet lenne ez?

2019. jan. 20. 14:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék:

Mekkora a mostani szobád?

Miből gondolod, hogy a semmire kapnál 100m Ft kölcsönt?

2019. jan. 20. 17:18
 12/22 A kérdező kommentje:

350 és 400 között keresek. A megszórnak apróval kifejezést azt úgy értettem hogy a cégek zsebre rakják a nagy pénzeket miközben akik dolgoznak a cégeknek azoknak szinte semmit sem fizetnek ebből.

És még annyit hogy nem két hónap alatt szeretném felépiteni. Jelentős önerőt szeretnék előbb szerezni, mondjuk úgy 6-7 év spórolással és cofidis lakáshitellel valamint külső segitséggel, a banki kölcsönök nem nagyon tetszenek. A telket például önerőből szeretném megszerezni és nem hiszem hogy egy 48m^2-es ház felépitése 50 és 100 millió között lenne. Egy ekkora méretekkel rendelkező házak a város perem részeinél is kevesebbért kelnek el. Akkor ezzel az erővel budapesten nem épülne fel több ház. Nem azt mondom hogy 15 forintból meglehet épiteni de mondjuk nem 9 jegyű számokra kell gondolni egyből. Egyszerűen én csak igényt tartok egy olyan dologra ami a fizetésem mellett még önmagában rak a zsebembe valamennyi pénzt. Tehát be szeretnék fektetni valamibe.

2019. jan. 20. 17:54
 13/22 anonim ***** válasza:

"nem hiszem hogy egy 48m^2-es ház felépitése 50 és 100 millió között lenne"

20 millióból kijön, telekár nélkül. Azt mondod utána még átalakítod az is plusz pénz.

Van három 16 nm-es szobát, hol rakod a 3 WC-t, 3 fürdőszobát, 3 konyhát? Vagy hogy lesz ebből 3 minigarzon?

Ha 30-40 nm kerül 80-90 ezerbe akkor ki veszi ezt ki 170 ezerért?

35 millió befektetés és abból bejön max. havi 210 ezer. Max. évi 6% hozam adózás után, ez a max. kevesebb is lehet.

2019. jan. 22. 13:37
 14/22 A kérdező kommentje:
Egy lakás bérbeadásakor ha a bevétel meghaladja az éves 5%-ot az már nagyon jónak számit.
2019. jan. 22. 19:25
 15/22 A kérdező kommentje:
És egyébként láttam már 10m^2-en elrendezve szobát konyhát és mosdót. Nem lehetetlen
2019. jan. 22. 20:52
 16/22 anonim ***** válasza:

Nekem a város szélén van 17,19 és 20nm alapterületű kis lakásom.

Rezsi nélkül olyan 75, 80, 90 eFtért vannak kiadva.

Több sebből vérzik, amit mondtál.

Kezdjük azzal, hogy kb 20M a telek. Ok összegyüjtessz kb 5MFt önerőt megveszed. Honnan lesz a további 20M a házak felhúzásához?

Fizetni kell a hiteltőrlesztőt, de plusz bevétel nincs kb 1 évig, amig el nem készűl.

A kivitelezés közben, vagy ott vagy és akkor nem tudod finanszírozni a hitelt, vagy nem vagy ott mert dolgozól és lehúznak a munkások.

Sorolhatnám, de komoly tervezést és áldozatot igényel, amire nem vagy felkészülve azok alapján amiket írtál.

2019. jan. 23. 04:02
 17/22 A kérdező kommentje:
12 millióból kijönne a ház. 5 millióért pedig már telket találni. Igaz nagyon leharcolt telek lenne de a rendbetétele ingyen lenne mert én csinálnám
2019. jan. 23. 07:37
 18/22 anonim ***** válasza:

Bilibe lóg a kezed.

Fogalmad sincs a mai építőipari árakról.

12 millióból ház? :D

Ugggyanmár...

De még 20-ból sem, ahogy vki írta.

Esélytelen, mert itt már em az dobja meg, hogy +1 szobával több vagy kevesebb.

Akik ilyeneket írnak, azoknak semmi élettapasztalata nincs.

De biztosan mindenkinek van olyan ismerőse, aki épp építkezik.

Tessék megkérdezni, mennyibe került.

Eleve több kerül már mikor tervezik, aztán a végére MINDIG még többre jön ki, szóval akinem fillérre ki volt számolva, az komoly bajban van.

Ezért szoktak sokszor félbamaradni építkezések.

És nem számít az, aki 3-4 éve építkezett.

Bár nem volt régen, de az ma már nem releváns, az árak olyan szinten nőttek, hogy hihetetlen.

2019. jan. 23. 09:45
 19/22 anonim ***** válasza:

Semmi probléma ezzel kérdező, csak nagyon naiv volt a feltételezésed, hogy ez így bármilyen formában működhet. Ha átlagember vagy (értsd átlagos jövedelmű, karizmájú és vagyonú ember), először össze kell jönnie pénznek (vagy legalább önerőnek) egy kisebb léptékű befektetésre, pl. egy olcsóbb lakásra, amit kiadhatsz.

Onnantól az a lakás már hasznot termel, ezt visszaforgatod az évek/évtizedek alatt et voilá. Hozzáteszem, érdemes lehet várni az ingatlanárak esésével, amire sokan számítanak, de az elmondottaid alapján nem sok ráció van abban, hogy a terveid a nagyon közeljövőben megvalósuljanak.

Emiatt célszerű jobban fizető állást is keresned, vagy vállalkozásba fogni, mert 150 ezer ezen a ponton kb. rabszolgabér és soha az életben nem fogsz egyről a kettőre jutni. Megkockáztatom, hogy ennek duplájával is csak nehezen.

Egyébként szerintem nagyon jól gondolkodsz, szerintem idővel minden esélyed megvan rá, hogy feljebb lépj, úgyhogy hajrá, menni fog ez.

2019. jan. 23. 11:36
 20/22 anonim ***** válasza:

Ez a 150 most honnan jött?

azt írta, 350-400 között keres.

2019. jan. 23. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!