Megéri ma mozdonyvezetőnek lenni?
Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és gyermekkori álmom, hogy mozdonyt vezessek. Vannak ismerőseim, akik azt mondják, hogy ne, mert hogy a bérekből nem fogok tudni jó színvonalon megélni. De a terveim között szerepel az is, hogy majd -idővel- az osztrák vasútnál dolgozzak (németet tanulok az iskolában). Az a kérdésem, hogy érdemes-e belevágnom, illetve lesz e esélyem majd vasúttársaságot váltanom? Köszönöm! :D2019. jan. 12. 17:47
1/6 anonim válasza:
MEG! Jól fizet és bármikor felvesznek külföldre is, ha megvan a papír.
2/6 anonim válasza:
Jól fizet (kivéve az állami). Tőkeerősebb cégek tanfolyamot is szoktak indítani, de az is járható út ha valamelyik MÁV tanfolyamra beiratkozol és utána mész át magántulajdonú céghez.
3/6 Matee1999 válasza:
Én is ajánlom a mozdonyvezetést, ha ez az álmod, akkor szerintem jobb is, mintha bármi más munkát végeznél.
Fizetés szempontjából sem utolsó (a MÁV-nál bruttó 416 ezer forint van a hirdetésben, ez kb 220 ezer nettó + egyéb juttatások), a magánvasutak még többet fizetnek, az osztrák meg pláne.
Én 2018 őszén jelentkeztem a MÁV-hoz, most az orvosi-munka alkalmasságikat csinálom.
5/6 anonim válasza:
Egy kis túlórával 350-450 nettó a bértábla legkisebb alapbérével is (MÁV-START), tehát annyira nem mondanám, hogy az állami vasúttársaságnál ne érné meg mozdonyt vezetni, aki ismerősöd ezt mondta, nem lát bele.
6/6 anonim válasza:
450-et kezdőként kb havi 50-60 túlórával, ami havi 5-6 plusz szolgálat. Kis túlóra :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!