Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ez megéri?

Szerintetek ez megéri?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkozom azon hogy naponta soksok órát dolgozok egy cégnél csak azért hogy megszórjanak apróval a hétvégére.. és ez nem nagyon tetszik úgyhogy már régóta gondolkozok azon hogy befektetek valamibe ami jövedelmezőbb mint egy havi fizetés

Az ötlet a következő: felvásárlok egy telket amire ráépítek három, közvetlen az udvarról különnyiló 16 m^2-es szobát amit átalakitok minigarzonokká. És garzononként kiadnám mondjuk havi 150-170.000-ért. Igy elméletileg havi 450-550.000 forint lenne a profit. Amit akár vissza is forgathatok hogy fokozatosan duplázzam a bevételt

Még annyit hogy budapesten valamelyik külső kerületébe lenne ez épitve.

Szerintetek ez megérné? Nemrég költöztem budapestre de nagyon úgy veszem észre hogy az albérletekre nagy a kereslet. Reális ötlet lenne ez?

2019. jan. 20. 14:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
Tisztában vagy a Budapest környéki telekárakkal, építési engedélyekkel, közművesítéssel stb? :)
2019. jan. 20. 14:19
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez az ötleted így első blikkre olyan 50-100 misi. Ha van annyid, akkor hajrá csináld.
2019. jan. 20. 14:20
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és még valami eszembe jutott, én a 11. kerületben bérlek egy 50nm-es felújított lakást, 2 szobával, konyha, étkező, különnyíló wc, fürdő, előszoba. 120-ért. Szóval kicsit felüláraztad. A 16nm-es garzonod nagyjából havi 90-ért lenne kiadható egy külső kerületben.
2019. jan. 20. 14:21
 4/22 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nem lenne túl kelendő bérlemény ez. Gyakorlatilag garázs érzetet keltene.

Nálunk ugyanezt csinálta az építtető végülis. A 32 lakásos társasházból 4 lakást, parkolót és tárolót megtartott magának. Ezeket kiadja. A lakások 120-140+rezsiért mennek és 2,5 szobás modern lakásokról van szó a külvárosban. Nyilván folyamatos bevételt jelent ez neki és amennyire tudom minden általa épített társasházban van pár lakása legyen az bárhol is. Csak a kezdet volt nehéz.... :)

2019. jan. 20. 14:44
 5/22 A kérdező kommentje:
Igen nagyjából tisztában vagyok a telekárakkal, az épitőanyag árakkal. Nagyjából már ki van számolva hogy mennyi pénzre lenne szükségem. Ezt munkával egy lakashitellel és egy banki kölcsönnel szeretném megoldani. Én jelenleg egy pici szobát bérlek a belvároshoz közel, 50.000 forintért tehát szerintem egy jól felszerelt modern minigarzonért el lehetne kérni a 120-at havonta. De persze lehet hogy nincs igazam. Az épitési engedéllyekkel szerintem nem lesz gond. Az országban felépült már néhány ház tehát nem lehet nehéz beszerezni egy ilyet
2019. jan. 20. 15:48
 6/22 anonim ***** válasza:
76%
Ilyen 30-40 nm-es lakásokat havi 80-ért lehet bérelni (panelben 90-ért), nem 150-ért. 110-ért már új építésű társasház van.
2019. jan. 20. 15:59
 7/22 anonim ***** válasza:
69%
Ha most szobát bérelsz és dolgozol mellette, a fizetésed kevesled, ehhez kölcsönöket veszel fel, akkor miből fogod visszafizetgetni a törlesztőt, míg eljutsz majd kb három év múlva, hogy kiadhasd az a lakásnak csúfolt 16m2-t kb feleannyiért mint tervezted?
2019. jan. 20. 16:05
 8/22 A kérdező kommentje:
Nem csúfoltam lakásnak.. minigarzont irtam, van különbség a kettő között. És azt sem mondtam hogy keveslem a fizetesem, elég jó fizetésem van. És pont azért irtam ki a kérdést hogy megtudjam hogy mennyi a reális ára egy ilyen garzonnak.
2019. jan. 20. 16:24
 9/22 A kérdező kommentje:
Szobát pedig azért bérlek mert semmi szükségem 30-40 m^2-es lakásra. Nem értem az embereket. Ha az ember kezdeni szeretne az életével valamit akkor már szinte nyakon is szúrnák az illetőt. Csak tanácsot kértem
2019. jan. 20. 16:29
 10/22 anonim ***** válasza:
81%

Egyszer jó fizetésed van, egyszer meg "megszórnak apróval"?

Hát olyan jó mégsem lehet, ha szerinted a munkádért kevés, és többre vágysz.

Társasházat nem építhetsz csak úgy, mint egy saját családi házat, nyilván más szabályok vonatkoznak rá.

Azt írták, 50-100 millió kell. Én ehhez a részéhez nem értek, mert sosem építkeztem.

De úgy gondolom, havi nettó 500-at már nem éreznél aprópénznek, abból aztán el lehet lenni elég jól, szóval jó eséllyel ez alatt vagy.

Telkjed sincs, azt is hitelből finanszíroznád, gondolom önerőd sincs nagyon, mert akkor nem tengnél-lengnél napról napra.

50 milliós hitel... Hát tényleg nem nézek most utána, és azt is tudom, hogy nekem nincs túl jó hitelem, de én jelenleg 55 ezret fizetek, és csak 4 milliót vettem fel.

Az általad elképzelt tervhez a havi törlesztő ebből kiindulva valahol fél és egy millió között lenne.

Szerintem ilyen hitelhez eleve kell egy millió feletti fizetés, és addig is fizetni kell, míg a házak csak épülnek.

Jelenleg meg nem találsz kivitelezőt, mert fullra be vannak táblázva. Nem csak idénre, jövőre is. De szerintem még azutánra is.

Aztán ha felépülnének a kis garzonok, és írták a bérleti díjakat, a 3-ból nem jönne ki a hitel törlesztője sem.

De a semmire soha nem is fogsz ilyet kapni.

Szóval ez csak egy álom marad.

2019. jan. 20. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!