Szerintetek ez megéri?
Sokat gondolkozom azon hogy naponta soksok órát dolgozok egy cégnél csak azért hogy megszórjanak apróval a hétvégére.. és ez nem nagyon tetszik úgyhogy már régóta gondolkozok azon hogy befektetek valamibe ami jövedelmezőbb mint egy havi fizetés
Az ötlet a következő: felvásárlok egy telket amire ráépítek három, közvetlen az udvarról különnyiló 16 m^2-es szobát amit átalakitok minigarzonokká. És garzononként kiadnám mondjuk havi 150-170.000-ért. Igy elméletileg havi 450-550.000 forint lenne a profit. Amit akár vissza is forgathatok hogy fokozatosan duplázzam a bevételt
Még annyit hogy budapesten valamelyik külső kerületébe lenne ez épitve.
Szerintetek ez megérné? Nemrég költöztem budapestre de nagyon úgy veszem észre hogy az albérletekre nagy a kereslet. Reális ötlet lenne ez?
Szerintem nem lenne túl kelendő bérlemény ez. Gyakorlatilag garázs érzetet keltene.
Nálunk ugyanezt csinálta az építtető végülis. A 32 lakásos társasházból 4 lakást, parkolót és tárolót megtartott magának. Ezeket kiadja. A lakások 120-140+rezsiért mennek és 2,5 szobás modern lakásokról van szó a külvárosban. Nyilván folyamatos bevételt jelent ez neki és amennyire tudom minden általa épített társasházban van pár lakása legyen az bárhol is. Csak a kezdet volt nehéz.... :)
Egyszer jó fizetésed van, egyszer meg "megszórnak apróval"?
Hát olyan jó mégsem lehet, ha szerinted a munkádért kevés, és többre vágysz.
Társasházat nem építhetsz csak úgy, mint egy saját családi házat, nyilván más szabályok vonatkoznak rá.
Azt írták, 50-100 millió kell. Én ehhez a részéhez nem értek, mert sosem építkeztem.
De úgy gondolom, havi nettó 500-at már nem éreznél aprópénznek, abból aztán el lehet lenni elég jól, szóval jó eséllyel ez alatt vagy.
Telkjed sincs, azt is hitelből finanszíroznád, gondolom önerőd sincs nagyon, mert akkor nem tengnél-lengnél napról napra.
50 milliós hitel... Hát tényleg nem nézek most utána, és azt is tudom, hogy nekem nincs túl jó hitelem, de én jelenleg 55 ezret fizetek, és csak 4 milliót vettem fel.
Az általad elképzelt tervhez a havi törlesztő ebből kiindulva valahol fél és egy millió között lenne.
Szerintem ilyen hitelhez eleve kell egy millió feletti fizetés, és addig is fizetni kell, míg a házak csak épülnek.
Jelenleg meg nem találsz kivitelezőt, mert fullra be vannak táblázva. Nem csak idénre, jövőre is. De szerintem még azutánra is.
Aztán ha felépülnének a kis garzonok, és írták a bérleti díjakat, a 3-ból nem jönne ki a hitel törlesztője sem.
De a semmire soha nem is fogsz ilyet kapni.
Szóval ez csak egy álom marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!