Kilátástalanság következtében öngyilkosság?
Jólvan az, nem kell pánikolni. Jóbarátom 12 éve jár bscre, már vagy 8 éve hajtjuk neki, hogy hagyja már ott, mégsem teszi. Nem is akar soha elhelyezkedni benne, szülői nyomás volt. Van tök jó állása szakmán kívül.
Neked is ezer dolog van, ahol csak a diploma megléte követelmény, hogy milyen nem számít. Még rengeteg lehetőséged van. Mondjuk msc előtt szétnézhettél volna, de már mindegy. Dolgozz valamit aztán majd alakul.
Irány külföld, főleg az örök napsütötte trópusi paradicsomok és ott beházasodsz oda ahol van családi vállalkozás.
Jártam hasonló cipőben mint te. A szocializmusban szokás volt a gazdálkodói réteg munkásosztályba történő irányítása. Lett is műszaki diplomám, aztán rájöttem hogy az alkalmazotti lét nem csak szakmunkásként de diplomásként sem az én világom. Ahogy azt is megtudtam hogy ezzel nem vagyok egyedül mert a korosztályomnak szinte 90 %-a így érez. Mint ha örököltük volna őseink otthon dolgozó génjeit.
Nekem is azt javasolták többen is amit az elején javasoltam neked.
Milyen új szakmát szeretnél megtanulni?
"Ha valamit nem kapsz meg, az azért van mert valami jobb vár rád."
Vagyis például egy óceánjárón vagy a tengerparton a vidám bikinis lányok között nem nagyon lesz honvágyad arra hogy itthon a töredékéért dolgozhass és télen fagyoskodhass.
"Akit a szülei, rokonai, barátai be tudnak rakni valahova vagy családi vállalkozásuk van stb stb...az nem lesz bajban szar diplomával sem. Nekem nincs semmi kitörési lehetőségem, nem tud segíteni senki."
Ismered azt a mondást, hogy "segíts magadon, az Isten is megsegít "? Hagyd abba mások hibáztatását meg az önsajnálatot és kezdj el magadon dolgozni!
Ismerősöm kodolányis bölcsész diplomával került be egy ssc-be beszerzői adminisztratív munkakörre, 5 év alatt vezető lett, és alulról súrolja a fizetése a 7 számjegyű összeget bruttóban, nála biztos nincs szarabb diplomád. Ráadásul vagy 4 hónapig nem talált állást. A budapesti MSCI vezérigazgatója az edutuson végzett, kb. az egyik leglenézettebb egyetem az országban, Suppan Márton még a metropolitan egyetemet sem tudta befejezni, és mégis felépített fel egy sikeres Fintech céget, Csányi Sándor egy pszf-es diploma után doktorált le a Corvinuson, és lett Magyarország leggazdagabb embere, és még 100 ilyen történetet lehetne sorolni.
A 8 általánost végzett, 40+os szalagmunkás mit szóljon, akinek kilátástalan az élete? Belőlük több százezer van az országban. Kösse fel magát az összes? Te meg itt vagy 2 diplomával, valszeg nyelvtudással, pályakezdőként, most kezdődik az egész csata, és már dobnád el az életed. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szánalmas vagy.
Persze a sírás, önsajnáltatás mindig egyszerűbb, mint talpra állni, és keményen menni előre mint a gőzmozdony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!