A minimálbér emelése azok fizetésére is hatással lesz akik felette keresnek? Ezt hogyan értik? Mert szakemberek mondták
Érdekegyeztető kerekasztal ott ülnek a tótumfaktumok közgazdász jogász pénzügyes szakszerves atyaúristenek.
A téma a mimbér emelése. ÉS sokszor elhangzik: elemi a kérdés mert a minimálbér emelése fizetésére is hatással lesz akik felette keresnke.
Elmagyaráznátok ezt??
Itt vagyok én nem minbért kapok noha nem sokkal felette de azért nem annyit.
AZ én béremre hogyan lesz hatással a minimálbér emelése?
Hogyan? Én elképzelni se tudom.
Majd tán azt várjuk hogy a főnök megemeli a béremet mondván hát a minbér is nőtt 8-10%-ot hát legalább enynit emelek neked én is kedves dolgozóm? Mert senki se olyan naiv hogy elhiggye ez így megy. Nem így megy.
Szóval itt vagyok én. Rám hogyan érvényes a fenti állítás?
"és nem csak aktát tologatnak"
És azt honnan veszed hogy én aktát tologatok?
Meg aztán ha a bérszámfejtő nem tologatná a te aktádat akkor egy fitying fizetést se kapnál, erről ennyit.
"akkor lehet veszem a bátorságom és kérek fizetés emelést"
És szerinted kapsz is majd csupán azért mert kéred?
Ez nálatok így megy? mert kérni azt én is tudok, de kapni azt nem.
"És szerinted kapsz is majd csupán azért mert kéred?"
Egyet biztosan tudok: ha meg se próbálom akkor valószínűleg nem kapok. Onnan gondolom, hogy tavaly kaptam és arról már előtte decemberben tudtam, papiroztuk. Autót akkor kaptam amikor kértem. Ha nem kértem volna akkor gyanítom még most sem lenne. Szóval próba cseresznye.
"Egyet biztosan tudok: ha meg se próbálom akkor valószínűleg nem kapok."
Munkahelye válogatja. Nálunk a bérmegállapítás egyoldalú vezetői döntés senkinek 5 ft-ot se, de tényleg semmit egy fillért se adnak.
Meg is monjdák a bér annyi amennyi, akinek nem jó menjen máshova....
"már 129 nettó érkezik a számládra."
És ha nem így lesz (mert nem így lesz!!) akkor hozzád mehetek panaszra? Te majd adod a különbözetet?
Vicceskedő kérdés és mégis halálosan komoly.
Ha nem így nem lakkor mi lesz? Semmi? Mi lenne. Semmi.
És nem így lesz ezt itt és most írásba adom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!