A minimálbér emelése azok fizetésére is hatással lesz akik felette keresnek? Ezt hogyan értik? Mert szakemberek mondták
Érdekegyeztető kerekasztal ott ülnek a tótumfaktumok közgazdász jogász pénzügyes szakszerves atyaúristenek.
A téma a mimbér emelése. ÉS sokszor elhangzik: elemi a kérdés mert a minimálbér emelése fizetésére is hatással lesz akik felette keresnke.
Elmagyaráznátok ezt??
Itt vagyok én nem minbért kapok noha nem sokkal felette de azért nem annyit.
AZ én béremre hogyan lesz hatással a minimálbér emelése?
Hogyan? Én elképzelni se tudom.
Majd tán azt várjuk hogy a főnök megemeli a béremet mondván hát a minbér is nőtt 8-10%-ot hát legalább enynit emelek neked én is kedves dolgozóm? Mert senki se olyan naiv hogy elhiggye ez így megy. Nem így megy.
Szóval itt vagyok én. Rám hogyan érvényes a fenti állítás?
"st szorítottam, hogy jókorát emeljenek rajta."
Akkor ezt buktad mert lósz*rt emeltek párezret.
"mi emiatt annyit kap, mint a 2 nyelven folyékonyan beszélő recepciós, akinek ezért emelnek, "
Na ez az a része amit én NEM HISZEK El.
Itt avgyok én diplomával diplomás munkakörben . Teljes állásban kapok 120 nettót.
És ott van nálunk a technikai dolgozó (magyarán takarító) aki a 4 órás állásra kap nettó 70-et. Vagyis ha 8 órás lenne, 140-et kapna nettó.
HAHÓ!!! Én a diplomás ember megfelelő munkakröben 20-al kevesebbet kapook mint a zéró felelősségű takarító!!
Hahó!! Akkor hogy van ez????
A 4 órás bér általában nem a fele a 8 órásnak, így ezt a két összeget felesleges összehasonlítanod.
Én 250 bruttót kapok 4 órában, de a 8 órás bérem csak bruttó 380 lenne.
Szóval te is keresel annyit, mint a takarító.
"Szóval te is keresel annyit, mint a takarító."
De jó nekem hogy diplomával és tizensok évvel a hátam mögött a pályán kapok annyit (de többet nem...) mint egy funkcionális analfabéta padlónyaló. De jó nekem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!