Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan érint titeket a minimál...

Hogyan érint titeket a minimálbér növekedése?

Figyelt kérdés

2018. dec. 30. 16:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
Semennyire. Sőt, csökkennek a fizetések még így is, mert ne feledd, hogy cafetéria már nem lesz, ebből kifolyólag a nettó bevétel kevesebb lesz, mint eddig volt!
2018. dec. 30. 16:27
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

:((((((((((((((

Vállalkozó vagyok, engem rosszul, mert sokkal több adót és járulékot kell fizetnem, amit saját magamnak kell(ene) kitermelni, pedig 2018-ban sem tudtam árakat emelni. Nekem emiatt konkrétan csökken a jövedelmem.

2018. dec. 30. 16:34
 3/16 anonim ***** válasza:
87%
Sehogy, eddig sem minimálbérért dolgoztam, ezután sem azért fogok.
2018. dec. 30. 16:55
 4/16 anonim ***** válasza:
Jól, a mostani munkahelyemen nincs cafeteria, úgyhogy az engem nem érint.
2018. dec. 30. 17:42
 5/16 anonim ***** válasza:
nekem tökmindegy
2018. dec. 30. 18:35
 6/16 anonim ***** válasza:
Annyiban érint, hogy betegség miatt adókedvezményt kapok, ami a minimálbér 5%-a. Szóval havi párszáz forinttal többet fogok kapni.
2018. dec. 30. 18:58
 7/16 anonim ***** válasza:

Garantált minimumot kapok, örültem volna ha eléri a 200-at, de hát nem...

Cafeteria nincs, veszteni semmit se vesztek.

2018. dec. 30. 19:20
 8/16 anonim ***** válasza:
#2, na látod, ne küzdj tovább, gyere te is alkalmazottnak. Köztünk a helyed! Kopasszuk meg a gaz tőkéseket a minimállal :P
2018. dec. 30. 20:13
 9/16 anonim ***** válasza:

Sehogy sem érint, mert a minimálbér többszörösét kapom. Legfeljebb úgy, hogy irigykedem amiért nekik emeltek, nekem meg úgy tűnik nem. (nyáron emeltek utoljára, bruttó 40e forintot)

Bár ha jól értem már az is emelés hogy a cafeteriat nem törlik el és nálunk maradnak azok.

2018. dec. 30. 22:38
 10/16 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem akarta senki a cafeteriát eltörölni. Más oka van annak. "Becsatornázni" akarták.

Mire gondolok?

Ha figyelted a híreket, láthattad, hogy mostmár a Mészáros Lölő felvásárolta az egész Balaton partot, az ottani üdülőket.

Namost ugye, csak a SZÉP kártya az, ami kedvezményes adózású marad (jó, meg még valami, pl. stadionbelépő). Logikus lépés hát a cégek részéről, ha úgy döntenek, hogy az eddigi keret marad, de kizárólag SZÉP kártyára tudod elkölteni az összeget.

A szép kártyán mire tudsz kérni pénzt?

Hát például vendéglátásra.

Na, ez még nem lenne olyan nagy tragédia, ha lehetne, akkor én ide kérném az egészet. Enni ugyanis kell, most tökmindegy, hogy készpénzzel fizetek a kajáért a boltban, vagy mondjuk néha szép kártyával a McDonaldsban. Bár én ezzel is buknék, mert eddig kérhettem 1 az 1 adózású cuccokra is.

Na ja, csakhogy nem lehet ám a teljes összeget oda kérni, eddig se lehetett! Van egy limit a füleknél, ha betelik, a többit más fülekre kell raknod.

Mi van még? Pl. Szabadidő fül. Hát én ezt szinte soha nem használtam, minek?

Aztán van még Szálláshely fül, amit magyarországi turisztikai célpontoknál, vendégházaknál, HOTELEKNÉL használhatsz fel.

Na, na, na, naaa, nanananananaaaa.... :P

2018. dec. 30. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!