Miért akkora nagy kérdés hogy mennyi legyen a minimálbér? Hol van olyan sutyerák cég amely mer még enynit fizetni? Sehol!
Nem értem miért mennek hatalmas viták arrról mennyi legyen a mimimálbér??? Hát hol van olyan cég manapság amely minimált ad?
A mi cégünk sima raktári tedd ide tedd oda embereket keres 8 általánossal és brutt 200-ért (és nem bruttó 140-ért) lasszóval keres embert. Szakképzett targoncást vizsgával br 250-es kezdővel vesznek fel, de lesz az br 300 is hamar. És alig van ember így is.
El se tudom képzelni hogy br 140-ért kit lehet találni mely cég oylan merész hogy ennyit merjen ajánlani.
MI csődbe mennénk ha enynit adnánk ilyen egyszerű, mert kutya se jönne el ennyiért.
Ezért nem értem miért olyan nagy szó a minbér? Hogy az mennyi? Nem mindegy úgyse azt adja már senki.
"Plusz sok helyen minimál bérre jelentik be az embereket és a többit feketén adják"
Az más! Azt el tudom képzelni hogy ledumálod a melósoddal papíron kapsz 90-et de mellé másik 90et kp-ba zsebbe. AZ működhet.
De próbáld már meg te azt mondani ma valakinek hogy nettóm 90-100E. Próbáld meg. Embert nem találsz ennyiért mert alkeszt se már!!
Építkezésre segdémunkás culáger nem megy el neked napi 10-15 KP alatt (egy hónapban laza 200at vagy adsz vagy nem lesz még culágered se!!)
Azért (is) nagy kérdés, mivel rengeteg dolog alsó/felső határát ehhez viszonyítják. Jogszabályban kb úgy van megfogalmazva, hogy "a mindenkori minimálbér... része/százaléka, stb"
Bizonyos egyéni vállalkozási adózások, gyes/gyed/csed, nyugdíjminimum, stb...
"És alig van ember így is." - Ehhez a mondathoz csak annyit, hogy hiányfoglalkozásoknál alap, hogy nem lehet minimálbérrel foglalkoztatni senkit, mivel alacsony a munkaerőkereslet a cégek részéről magas, viszont a kínálat az emberek részéről alacsony.
Olyan munkaköröknél szokták ezt alkalmazni, amiket 8 általánossal is meg lehet csinálni, rohadt sokan vannak rá, és nem nagy észt igénylő a feladat.
Sehol? Ó, hány ilyen kérdés van...
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
"Sehol? Ó, hány ilyen kérdés van..."
Érdekes legutóbb itt a gyk-n oktattak ki hogy márpedig a minbér mint olyan max papíron létezik mert ennyit már sehol nem adnak tényleg csak papíron.
Itt oktattak ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!