Miért akkora nagy kérdés hogy mennyi legyen a minimálbér? Hol van olyan sutyerák cég amely mer még enynit fizetni? Sehol!
Nem értem miért mennek hatalmas viták arrról mennyi legyen a mimimálbér??? Hát hol van olyan cég manapság amely minimált ad?
A mi cégünk sima raktári tedd ide tedd oda embereket keres 8 általánossal és brutt 200-ért (és nem bruttó 140-ért) lasszóval keres embert. Szakképzett targoncást vizsgával br 250-es kezdővel vesznek fel, de lesz az br 300 is hamar. És alig van ember így is.
El se tudom képzelni hogy br 140-ért kit lehet találni mely cég oylan merész hogy ennyit merjen ajánlani.
MI csődbe mennénk ha enynit adnánk ilyen egyszerű, mert kutya se jönne el ennyiért.
Ezért nem értem miért olyan nagy szó a minbér? Hogy az mennyi? Nem mindegy úgyse azt adja már senki.
" ha nincs protekciód, akkor nincs jó állásod, h"
Ez Pestre is igaz!
Mert állás mit a szemét annyi. Na de milyenek. És mennyiért. Jó állás toávbbra is pofára ki kinek a kije alapon megy.
Ilyen szarért húgyért beled kidoglozod melók ilyenek vannak akár holnapra, de normális? Hát ha ismersz valakit akkor igen. Ha nem, akkor lehet 80 diplomád akkor sincs.
" jó idegennyelv"
A középiskolából kikrülő diákok 80%-ának legalább még a középfokú nyelvvizsga is megugorhatatlan akadály. (ld kompetenciamérések)
Több TÍZEZER diploma ragadt be mert nyelvvizsga miatt a diplomázottak (vagyis nem ám középiskolások) nem tudátk átvenni...
Miről beszélsz? Nylevtudás ebben az országban?
10ból 7-8 embernek nincs és nem is lesz soha...
Ja persze én meg 18 nyelven beszélek és eleve trilingvisnek születtem na monjunk még nagyokat!!!
Anonim fórum itt lehet hazduni nyugodtan!
Építkezésre segdémunkás culáger nem megy el neked napi 10-15 KP alatt (egy hónapban laza 200at vagy adsz vagy nem lesz még culágered se!!)
A napi béres efos-t nettó 200-al nem fogod meg, mert egy hónapban máshol is dolgozhat ugyanennyiért, és ez mind adómentes is lehet neki. Nem egy ilyen alkalmazottam volt,vagy van is rendszeresen hiába kapná Borsodba vagy Heves megyében a garantált bérminimumot egy műszakba napi 8 órában. Nem érdeke többet adózva kevesebbet keresni, mikor adómentesen 1,5 - 2 szeresét megkeresheti.
"Itt Szabolcsba ha kapsz 120 nettót az sajnos már jónak számít."
Ismerősöm Pesten államigazgatásban diplomával diplomás munkakörben kap ennyit (jegyző mellett dolgozik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!