58 évesen felvesznek még szoftverfejlesztőnek?
Nálunk pl. a cég tulajdonosa 34 éves. A legidősebb alkalmazott 36 éves. Csapatvezetők között sokan vagyunk 26-27 évesek. Be kell vallanom, kellemetlen lenne egy apámkorabelinek feladatokat kiadnom, netalán rászólnom, ha valami gond van.
Olyan helyet kéne keresned, ahol az átlagéletkor kicsit magasabb. Bizonyára van ilyen.
1#
Dolgoztam ilyen környezetben 2-3 éve és volt akinek ott is ilyen prkoncepciói voltak, aztán vele jöttem ki a legjobban, a 30 év korkülönbség ellenére, mert amikor megismert láthatta, hogy nem vagyok olyan őskövület, aminek elképzelt.
Egyébként, mondj olyan szoftverfejlesztő helyet, ami nem a te generációddal van feltöltve.
2#
Munkaerőhiány ide vagy oda, azt tapasztalom, hogy nem jutok át az első körön, ha megadom a születési dátumomat, mert ilyen-olyan végzettségű "toborzólányoknak" túl magas a korom, ha meg mégis átjutok, akkor jön az, amit az 1. hozzászóló írt.
Első hiba:kört nem adunk meg! Az iskolánál se kell, hogy mikor jártad.
Elég csak egy telefonszám, e-mail cím,2 sor, hogy miért az xy céghez pályázol, szakmai tapasztalat, kompetenciák. Még fénykép se kell. Ha a tudásod nem kelti fel az érdeklődésüket, így jártak. Ha egy hr-es komolyan veszi a munkáját már csak kíváncsiságból is behív. Amúgy meg 55év feletti munkavállalókra adnak a cégnek szocho kedvezményt.
Nekem az egyik legjobb fejlesztőm bőven 40 felett van. Én külön örültem a 20 év tapasztaltának és be is váltotta hozzá fűzött reményeket.
Pedig megamulti amerikai cég vagyunk és a fejlesztő alvállalkozó egy másik mega IT cégen keresztül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!