Mi lehet az oka hogy nem válaszolnak?
11/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ha maradunk a Bárdinál, ott nem hiszem, túl "híres" cég ahoz hogy ilyet kockàztassanak. Év elején felmondtam egy gyárban ahol programozó és program fejlesztő voltam azért mert nem voltam bejelentve (akkor derült ki amikor beteg lettem) és felmondás után nem fizettek ki ezért megtettem a bejelentést és pár hónapra rá nyertem is. Azután söfőrként dolgoztam augusztusig és ott napi bejelentés volt, úgy gondolom hogy a söfőröknek általában napi bejelentés van amit valamikor bejelentenek valamikor nem. De ez kisebb cégeknél lehet így, nagyobb cégeknél nem hiszem hogy napi bejelentés van.
Akkor se tudok másra gondolni, mert nagyon jellemző dolog ez, hogy a jó jogi önvédelmű embereket kiszűrik.
Ha diplomád lenne és C-s jogsid, még túlképzettnek is bélyegeznének.:) Sose értettem, mit jelenthet ez a szó, de aztán rájöttem, hogy a TÚL JÓ, azaz jogilag korrekt világképet és tettrekészséget.;)
2018. okt. 30. 21:55
13/26 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy így meg kb lehetetlen helyzetben vagyok. 20 évesként (amúgy csak 19 de lassan 20) már sajnos azon kell gondolkodnom hogy külföldre megyek dolgozni mert hiába jelentkezek, vissza se hívnak. Max olyan munkáltatók ahol brutto 140 ezret fizetnek (ami elképesztő 2018-ban).
Szerintem próbáld meg a bruttó 140 ezrest. Valahol el kell kezdeni építeni a kapcsolatrendszert. Mert ez még egy betanított munkásnál is erről szól, nem csak a sofőröknél.
A jó kapcsolatokról...
2018. okt. 31. 03:29
... csak azért ajánlom, mert sokáig "munkaügyes" voltam, láttam miként működnek egyes munkáltatóknál a dolgok...
Valamint nekem is csak kapcsolatokon keresztül sikerült utána elhelyezkednem, akárhány helyre mentem.
2018. okt. 31. 03:32
Ahogy az egyik hozzászóló is írta balekokat keresnek. 8 általánost végzett, lecsúszott, könnyen irányítható idiótákat, akiknek annyi a célja, hogy valahogy naponta eltengődjön és lehetőleg minimálbért kelljen csak nekik fizetni, vagy még annyit se. A munkaerőhiány pedig egy nagy hazugság. Nincs hiány semmiből, csak az előbb felsorolt embertípusból. Gyári "robotokból".
2018. okt. 31. 08:01
17/26 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy én félek a brutto 140 ezrestől. Haverom anyja ott dolgozik, két kisgyerek mellett kap ki nettó 120 ezret, én ezek alapján 90-100 ezer forint kapnék ki ami igazából nem segítene. Tudom, több mint a semmi de már-már dacból sem. Napi 8-10óra úgy hogy szombatonként is menni kell. Engem úgy neveltek hogy ne alázkodjak meg senkinek sem és ne dolgozzak olyan helyen ahol nem fizetik meg a munkámat. Viszont a szüleim elvesztése óta nem tudok talpra állni, ők mindog mellettem álltak de most senki, nincsenek rokonok, közeli barátok sem. Eladtam az autómat abból éldegélek de ha az elfogy, muszáj leszek a lakásomat is. Ezért is kapálózom, viszont ahogy írtam, dacból sem akarok 90-100 ezret keresni.
17: Sajnálattal olvasom az élethelyzetedet.
Azt elárulod, hogy mikor haltak meg a szüleid?
Milyen rokonaid vannak még, illetve teljesen egyedül laksz?
Ebben az életkorban még sokminden járna Neked, ha tanulni akarnál nappalin, állami gondozásba is mehetnél, ha van ingatlanod, addig kiadhatnád, stb.
Ha többet írsz, tudok konkrétabbat javasolni.
2018. okt. 31. 20:53
"Eladtam az autómat abból éldegélek de ha az elfogy, muszáj leszek a lakásomat is. "
Ilyet soha ne tégy!
Kizárólag büszkeségből ne tedd tönkre az életed.
Jelenleg úgy néz ki, hogy nem Te irányítasz, ezt muszáj tudomásul venned. Majd akkor próbálj válogatni, amikor számodra kedvező a szituáció.
Szüleid jó úton terelgettek, de azt elfelejtették elmondani, hogy vannak kivételes helyzetek, amikor valamit be kell áldozni azért, hogy Neked később jobb és könnyebb legyen!
2018. nov. 1. 05:45
20/26 A kérdező kommentje:
Tavaly egy balesetben. Akkor még 18 voltam. Nincsenek rokonaim, van egy keresztapám aki alkoholista. Nekem kellett mindent inézni, fájdalmas volt, nagyon. De lassan 20 leszek. Nem mondom hogy túl tettem magam rajta mert nem, de már legalább próbálok lépkedni. Ahol lakom, nem nagyon kell albérlet (én is gondolkodtam), aki meg keres, havi 20 ezret fizetne plusz rezsi. Pedig 2 nagy szoba, nagy konyha stb de ilyen árakban mennek itt...egyetemre pedig nincs pénzem, ami van az autómból azt nem akarom kb egyszerre elkölteni. Tudom, lenne kedvezmény meg hasonlók de be kell látnom, nincs erre keret. Tegnap jelentkeztem betanított lakatosnsk pestre, 1300ft-is óra bér, szállás. Most ebben reménykedem. Ha az se, akkor nem tudom...havi 90-100ezerrel pedig tényleg nem vagyok kisegítve. Villany, gáz, tv, net már ezek elvisznek majdnem annyit. Viszont ha össze jönne ez a munka, naponta 13 ezret keresnék ami jó lenne. Össze gyűjtenék egy olcsó autóra és hétvégente beugrós futárnak is mehetnék főállás mellett.
Kapcsolódó kérdések: