Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségi nélkül van esély...

Érettségi nélkül van esély irodai munkára?

Figyelt kérdés
Interjúra kaptam időpontot, el tudja szúrni az esélyeimet az,hogy nincs meg,vagy ha jól "el tudom adni magam" akkor nincs minden veszve. A hirdetésben nem volt megszabva,csak az angol tudás, illetve számítógépes ismeretek, ezekkel pedig rendelkeze, és most a következő alkalomma tenném le az érettségit.Adminisztrációs munkáról lenne szó,egy nagyobb vállalatnál.

2018. júl. 23. 14:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy régi már a kérdés, de azért válaszolnék..

Lehetséges Irodai munkát találni érettségi nélkül is, viszont sajnos nem egyszerű találni...

Nem árt, ha van szakmád, mert az nélkül szerintem lehetetlen.

Egy Önkormányzat által fenntartott, Kulturális Intézményben dolgozok, mint Adattáros / IT Asszisztens, de papíron nyilván más vagyok, mert csak így tudták megoldani, hogy határozatlan idejű szerződésem legyen.

Három szakmával rendelkezek, amelyek az alábbiak.

- Számítógépes adatrögzítő (Alsó Középfokú résszakképesítés)

- Személy- és vagyonőr (Középfokú szakképesítés)

- Kerti munkás (Alapfokú szakképesítés)

Azt fontos kiemelnem, hogy szakirányú végzettség szükséges, hogy alkalmazni tudjanak egy adott munkakörben.

Az OKJ képesítésnek pedig legalább Középfokúnak kell lennie, hogy jogosult legyél a Bérminimumhoz. (Az mindegy, hogy Alsó Középfokú.)

Ezen felül érteni kell valamilyen szinten a szövegszerkesztő szoftverekhez, mint például a "Microsoft Office", "Open Office", és tanulékonynak is kell lenni, mert volt, hogy egy mérnöki szintű, tervező program kezelését kellett pár hét alatt megtanulnom. (AutoCAD)

Az AutoCAD egy CAD-CAM Informatikai szoftver, de a régészeti rajzok, térképek digitalizációja miatt elengedhetetlen volt a program kezelésének megtanulása, ami nem volt egyszerű.

jún. 30. 07:57
 12/13 anonim válasza:
5/11: Mi az egyszerű irodai meló? Bélyegezgetés, postázás? Vagy szkennelés, nyomtatás, másolás? Mert ezek tartoznak nagyjából ide. Egy normális irodai munkához belépő szint az érettségi, de jó, ha releváns szakérettségid van (pl. közgazdasági), hogy könnyebben megértsd a szakmai folyamatokat. Ahol nem kérnek érettségit legalább, az komolytalan!
szept. 7. 12:01
 13/13 anonim válasza:
Komoly munkakörre nincs. Érettségi nélkül max. valami irodai kisegítő, hovatalsegéd állás jöhet szóba.
szept. 7. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!