Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Maradjak, vagy ne maradjak?

Maradjak, vagy ne maradjak?

Figyelt kérdés

Dolgozom egy cégnél!

Az összes dolgozót úgy vettek oda,fel hogy a fix fizetésünk 80ezer forint.

Eddig minden oké volt,de június 2-án bejelentették,hogy ezentúl a havi fizetésünk 50ezer forint!

Úgy dolgozunk hogy Hétfőtől-péntekig napi 6órában,és plusz 2 kötelező szombat egy hónapban.

Nos,a szombatokkal együtt 50ezer a fizunk!!

Ha szombaton nem megyünk akkor a hétköznapokra a havi fizunk összesen 40ezer forint!

Nos,ebből nem lehet megélni!Én úgy gondolom!

Sok munkatársam van,akinek hitele van,vagy éppen albérletben van,és van aki egyedül neveli a kisgyerekét,köztük én is!!

Úgy gondoltam keresek másik munkát,és felmondok.

Az a bökkenő,hogy Kedden elém tettek egy szerződést miszerint véglegesíteni szeretnének.

Még nem írtam alá semmit!!!

Mondtam átgondolom mit tegyek!

Kérlek mondjátok el a véleményeteket!

Nagy szükségem lenne rá,mert tanácstalan vagyok!

Nem tudom hogyan döntsek!

Ti mit tennétek a helyemben?

Maradnátok,vagy nem?

Ennyi pénzért vállalnátok munkát???

Ti meg tudnátok élni ennyi pénzből???

Köszi a válaszokat!

2010. jún. 17. 13:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
És még elmennék a munkaügyi bíróságra is. Ez tuti nem jogszerű. Biztos, hogy még az APEH is találna valamit.
2010. jún. 17. 13:59
 12/19 anonim válasza:
Ez elképesztő.Három ismerősöm mondta ugyanezt a közelmúltban.A dolog lényege,hogy a vezetőség kihasználjon és hülyének nézzen,mert tudják,milyen nehéz munkát találni. A barátnőmet pl. kötelezően túlóráztatják hetente kétszer + szombaton is.Ha nem tetszik,elmehet,van helyére tíz másik jelentkező!Pedig 15 éve van a cégnél.Már azon gondolkodik,hogy munkaügyi bírósághoz fordul,de akkor biztos kirúgják.Több kollégája is kilépett az utóbbi időben a bércsökkentés miatt,de azóta mindenkit pótoltak,volt bőven aki 60 ezerért is dolgozik.Szerintem nálad is az a helyzet,hogy felvettek x összegért,de rájöttek,hogy kevesebbért is lehet találni munkaerőt,ezért rá akarnak kényszeríteni,hogy felmondj,és jön utánad más,aki éhbéréért is elvállalja a munkát.Én aláírnám a papírt,de közben gőzerővel keresnék más munkát,persze erről nem kell tudni senkinek.
2010. jún. 17. 13:59
 13/19 A kérdező kommentje:

Kedves 13:57-es válaszoló!

Jelenleg te csak a hétköznapokat nézted a heti 5*6órát,de nem számoltad a kötelező 2szombatot egy hónapban!Nos az is benne van az 50ezerbe!

Ha nem mennénk be szombaton akkor Hétköznapokra mindössze 40ezer forintot kapunk!

2010. jún. 17. 14:02
 14/19 anonim ***** válasza:
9. kerületben van a melóhelyed? (csak kíváncsiságból)
2010. jún. 17. 14:04
 15/19 anonim ***** válasza:
nincs joguk aláíratni ilyet, ez azt jelenti h nem hosszabítják meg a szerződésedet? v csak simán egy szerződés, mert akkor én megvárnám h kirugjanak végkielégítéssel, ennél szerintem szinte bárhol jobb!
2010. jún. 17. 14:06
 16/19 anonim ***** válasza:

jól számoltam, olvasd el újra 13:57-es

de ha bruttó 40-et kapsz a 30 órás munkahetedre, az is törvénytelen, akárhogy számolok...kérdezz meg egy ügyvédet (pl. jogiforum.hu)

2010. jún. 17. 14:07
 17/19 A kérdező kommentje:

A munkahely nem a 9.,hanem a 19.kerületben van!

De jó lenne,ha az ilyen cégeket egy honlapra összegyűjtve közzé lehetne tenni,hogy tudják a munkavállalók,hová Ne menjenek!!!

2010. jún. 17. 14:20
 18/19 anonim ***** válasza:
én egy ügyvédi irodába dolgozom mint adminisztrátor...én mindenféleképpen azt javaslom, hogy menj ügyvédhez...akár többedmagaddal...biztos vagyok benne hogy ez nem helytálló ez a szerződés és megtámadható...később mindenképp ők jönnek ki szarul...de ha van már most jobb kilátásod...mint ez az állás akkor hagyd a fenébe és dolgozz ott...de gondolom nincs...én tényleg javaslom az ügyvédet...hidd el tudnak segiteni...
2010. jún. 17. 16:03
 19/19 anonim válasza:
13:59-es vagyok,kispesti.Melyik ez a cég???!!!
2010. jún. 17. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!