Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Maradjak, vagy ne maradjak?

Maradjak, vagy ne maradjak?

Figyelt kérdés

Dolgozom egy cégnél!

Az összes dolgozót úgy vettek oda,fel hogy a fix fizetésünk 80ezer forint.

Eddig minden oké volt,de június 2-án bejelentették,hogy ezentúl a havi fizetésünk 50ezer forint!

Úgy dolgozunk hogy Hétfőtől-péntekig napi 6órában,és plusz 2 kötelező szombat egy hónapban.

Nos,a szombatokkal együtt 50ezer a fizunk!!

Ha szombaton nem megyünk akkor a hétköznapokra a havi fizunk összesen 40ezer forint!

Nos,ebből nem lehet megélni!Én úgy gondolom!

Sok munkatársam van,akinek hitele van,vagy éppen albérletben van,és van aki egyedül neveli a kisgyerekét,köztük én is!!

Úgy gondoltam keresek másik munkát,és felmondok.

Az a bökkenő,hogy Kedden elém tettek egy szerződést miszerint véglegesíteni szeretnének.

Még nem írtam alá semmit!!!

Mondtam átgondolom mit tegyek!

Kérlek mondjátok el a véleményeteket!

Nagy szükségem lenne rá,mert tanácstalan vagyok!

Nem tudom hogyan döntsek!

Ti mit tennétek a helyemben?

Maradnátok,vagy nem?

Ennyi pénzért vállalnátok munkát???

Ti meg tudnátok élni ennyi pénzből???

Köszi a válaszokat!

2010. jún. 17. 13:44
1 2
 1/19 anonim válasza:
100%
Szerintem az a véglegesítés a csali, hogy 50000-ért dolgozzatok. Jól gondold meg! Ha nincs jobb, valamiből élni kell, és e semminél ez is jobb. Közben keresgethetsz. Elég szomorú hogy ilyen világban élünk, ahol ennyivel kiszúrják/kiszúrhatják a melósok szemét! Melyik megyében laksz?
2010. jún. 17. 13:48
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
neked kell eldöntened. ha van más,akkor azonnal lépj tovább. ha nincs,akkor meg ez is jobb,mint az éhhalál. és nem,ebből nem lehet megélni,csak a kis lakásunk rezsije ennyi.
2010. jún. 17. 13:49
 3/19 anonim ***** válasza:
Nagyon jól gondold meg! Nagyon sok ilyen kakirágó cég van még, de vannak normálisabb helyek, ahol legalább minimálbérre bejelentenek. Próbálj másfelé kikacsingatni, hátha...Havi 50ből SENKI nem élhet meg, hacsak nem más munkát nem vállal vagy pedig egy szupergazdag párja van. (mese, mese mátka...)
2010. jún. 17. 13:52
 4/19 A kérdező kommentje:

Budapesten lakom!Mi panellban élünk,és köztudott milyen sok a rezsi egy panellban!

Ráadásul egyedül nevelem a fiamat!Ebből nem tudunk megélni!

2010. jún. 17. 13:53
 5/19 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ennél szerintem még a munkanélküli segély is több.

És a minimálbér is több, hogyan dolgoztathat úgy egy cég, hogy még azt sem adja meg a dolgozóknak.

Több lehetőség van:

otthagyod a céget és elmész munkanélkülire és közben keresel másikat. Persze kérdés, hogy elmehetsz-e munkanélkülire? mert talán egy év munkaviszony kell hozzá. De nem tudom, biztos más meg tudja mondani.

A másik, hogy elkezdesz normális munkahelyet keresni, és addig maradsz a jelenlegin, hogy mégis legyen jövedelmed.

A lényeg, hogy minél előbb lépni kell valamit, mert nem maradhatsz ezen a helyen.

2010. jún. 17. 13:54
 6/19 anonim ***** válasza:

hát nem hangzik egy álommelónak az biztos, eleve szerintem ez jogtalan amit akarnak.....ismerős volt ilyen helyzetben h akkor feketén 30 és menjen munkanélkülire, ott megkapja a másik 30-at. ő elkezdett másik munka után nézni, csak addig maradt....ő egyébként gépészmérnök

mi van ha nem írod alá és mi van ha aláírod? értem úgy h van felmondási idő, az egy hónap, ha van másik hely akkor letöltöd és elmész, ha nem írod alá kirugnak? mennyit kapnál munkanélkülin? lehet jobban megéri!

2010. jún. 17. 13:55
 7/19 anonim ***** válasza:

törvényesen így nem dolgozhattok, bármit iratnak alá

ha jól számolom heti 5×6 óra

+ havonta +16 óra, az épp 34 óra/ hét, még pont nem teljes munkaidő, a minimálbér 40 óra / hétre van, de az arányok akkor sem stimmelnek 73500×34/40= bruttó 62475 ennél nem kaphatnál kevesebbet

+ egyoldalú szerződésmódosítást nem vagy köteles elfogadni, ha kirúg munkaügyi bírósághoz lehet fordulni

2010. jún. 17. 13:57
 8/19 anonim ***** válasza:
Szerintem keress mást, Pesten van rá esély. Ez nagyon kevés pénz! Vagy keress mellette mellékállást - de talán egy másik főállás jobb lenne.
 9/19 anonim ***** válasza:
a munkanélküli járadékot a fizetés alapján adják,tehát azzal jobban nem jár. és mivel elvileg csak hat órát dolgoznak,azért kaphatnak ilyen kevés fizut. maradni kell,és közben keresni mást,de ilyet aárhol talál. sok sikert.
 10/19 A kérdező kommentje:

Ennél a cégnél nagyon sokan dolgozunk,és mindenki csak addig marad míg nem talál jobbat!

Teljesen kiakadtam ezen!

80ezer azért még pénz volt,nade 50ezer??

Hosszútávra akartam ezt a munkát és tessék!

Ja a másik!

Például az áprilisi fizetésünket,MÁJUS 27-én kaptuk meg!

A májusit még most sem kaptuk meg pedig 17-e van!

2010. jún. 17. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!