Maradjak vidéken vagy irány Bp?
Én is vidékről jöttem Budapestre. Még a bérleti díj mellett is félre tudok tenni egy törlesztőrészletnyi összeget, annyival többet keresek (60%-kal több a fizetésem, mint otthon volt). Gyere nyugodtan. Előbb azonban munkád legyen, mert lakást vagy szobát pár nap alatt lehet találni. Ha egyedül jössz, kezdésnek elég, ha egy szobát bérelsz csak.
Lakást venni egyáltalán nem muszáj, főleg ilyen hamar. Bérelj!
irány németország
ott mérnöki tudással 5-10x annyit keresel, mint szabolcsban/pesten phdval
még egy sima gyártósori munkás is 800E ftnak megfelelő pénzt keres, amiből tegyük fel fele elmegy a lakhatásra, akkor is marad havi 400E
persze csak akkor menj külföldre, ha kiegyensúlyozott életet, meg nyugdíjat akarsz.
1 buktató van: kiutazás ismerősök nélkül. ha van félretett 100-200E ftod akkor a kiutazással meg első havi kajálással nem lesz gond, irány egy munkásszálló, vagy bármi.
inkább ilyesmin gondolkozz, ha akarsz családot alapítani. ha nem, akkor jól eléldegélsz majd egyedül szabolcsban is, legfeljebb félre kell tenni a nyugdíjelőtakaréskosságra
Köszönöm a válaszokat, most már én is egyre inkább Bp felé hajlok. Utolsó: sajnos a német nem erősségem és nem tudnám megtanulni. Angolul beszélek, de van még mit fejlődnöm viszont fejlődőképes vagyok.
Esetleg tud valaki írni mérnöki pályakezdő fizetéseket vidéken? Bp-en kb 125-175e nettó gondolom vidéken ettől kevesebb.
Ja igen és munkát Bp-en úgy keresnék hogy vidékről felmegyek az interjúra. Nem költözöm fel egyből mert lehet hogy több hónap múlva találok csak (ha találok egyáltalán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!