Kevesebb pénzért helybe, vagy több pénzért messze? Melyik lenne a helyes döntés?
Munkahelyekre jelentkeztem, 2 hely van, ahová menni szeretnék, azonban döntés előtt állok.
-Az egyik munkahely gyakorlatilag fél kilóméterre van tőlem, tehát sétálva is 5 perc alatt odaérek, viszont ott kevesebbet adnak, mint a másik munkahelyen.
-A másik munkahelyhez naponta másfél órát kéne utazni, ott viszont többet kapnék kézhez.
A két munkahely közt kb 30e ft a különbség, az útdíjat a messzebb lévő munkahely megtéríti. Engem ez a napi másfél óra utazás riaszt el a dologtól.
Melyiket lenne logikusabb választani?
Nézd, ennyi infóból nem lehet tanácsot adni: nem tudjuk, hogy a szüleidnél laksz-e és nem számít, hogy 20-30 ezer ft-al több vagy kevesebb van vagy netán albérletben laksz, ahol minden 5-10 ezer ft számít, nem tudjuk, hogy van-e gyereked, akiért rohanni kell az oviba munka után, stb. Az sem mindegy, mennyi az alap fizetés: pl. ha nettó 300-at keresnék, akkor biztosan nem utaznék a plusz 20-30 ezer ft-ért napi másfél órát, de ha nettó 91 ezret, akkor bizony a 30 ezerrrel többet választanám.
Szóval ez nagymértékben élethelyzettől is függ.
A szüleimmel lakok, azonban számít az hogy mennyit keresek. Hosszútávú dolgokra tervezek, szeretnék minél többet félretenni.
A közel lévő munkahelyen kb. 120.000 Ft-ot kapnék kézhez, a másiknál 150.000 Ft-ot.
Nem tervezem a munkát hosszútávra, az álommunkám korhoz van kötve, és még 3 év kell hozzá.
Nnna, ez jó félreérthetően sikerült
A munkát nem tervezem hosszútávra, azonban a megtakarított pénzzel úgy akarok gazdálkodni, hogy ahhoz, amit végezni akarok, meglegyen minden szükséges felszerelés, és képesítés, mire odakerülök, hogy elkezdhetem elvégezni.
A jó döntés: kevesebb pénzért helybe!!!
Sajnos én elkövettem azt a hibát anno, hogy a több pénzért napi 2 órát utaztam. SOHA TÖBBET!
Semmire nem volt időm, állandóan hulla voltam és a szabadnapjaimat meg átaludtam.
Neked sem ajánlom, a pénz nem minden!
És a megérzésed a helyes: jogosan riaszt el a napi másfél óra - ennyit veszítesz el az életedből, az egészséged és a pihenésed rovására.
Szerintem megfizethetetlen az, ha helyben van a munkahely, nem kell menetrendekhez, pótlóbuszokhoz, stb. igazodnod, hanem tovább alhatsz, kényelmesen átsétálhatsz és stb.
Hallgass a szívedre!
A pénzt majd költheted gyógyszerre....
hát itt akkor első körben az teszi függővé szerintem, hogy elegendő-e az a 120ezer Ft arra, hogy félrerakj 3 éven keresztül, mert végülis ennyi időre szerintem a messzebb lévő sem megeröltető.
amit előttem írnak, az sem rossz, én mondjuk pont fordítva látom, de nálam mások a célok is.
én 26 éves vagyok, még mindig itthon lakok, és én abban a hibában vagyok, hogy a mostani munkám tényleg az, amit mindig is szerettem volna, ráadásul olyan körülmények között, amire sokan vágynának, viszont a pénz az egyelten negatívum.
na most én sajnálnám ott hagyni ezt a munkát, mert ilyet soha nem találnék, ellenben ennyi pénzből valószínűleg még jópár évig nem fogok tudni önállósodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!