Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi lenne a helyes döntés...

Mi lenne a helyes döntés ebben az esetben?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen egy új munkakörre kerestek jelentkezőt. Senki nem akarta végezni, mert rengeteget kell hozzá tanulni és nagyon bonyolult. Mivel idő közben az én munkakörömben egyre kevesebb lett a munka, úgy döntöttem, hogy elvállalom, mert érdekel és a főnök biztosított róla, hogy minden segítséget megad a cég. Azóta azonban pokol az életem. A kollégáknak nem tetszik, hogy én kaptam az új munkát (de senki más nem jelentkezett, így ezt nem értem), a főnökök pedig folyamatosan éreztetik, hogy nem értek a munkához, és azt vágják a fejemhez, hogy egyem meg, amit főztem magamnak. Tudták akkor is, amikor beleegyeztek, hogy csináljam, hogy nincs meg az elég tudásom hozzá, de arról volt szó, hogy fokozatosan kell majd bele tanulnom egy munkatársam mellett. (Ez a kolléganő egy tündér, és szeretné, ha csinálnám vele, nagyon lelkes is, és szerinte megvan bennem az, ami kell a munkához.)

Már megfordult a fejemben, hogy visszalépek, de egyrészt nem biztos, hogy kapnék más munkát a cégen belül (és hát pályakezdőként úgysem sok mindenhez értek, mindenhol ugyanígy be kellene tanítani), és cserben sem szeretném hagyni a kolléganőt, aki már hosszú hónapok óta kérte, hogy valakit vegyenek melléje. Másrészt pedig kihívás is ez az egész, és érdekel is, bár ha így folytatódik, akkor beleőrülök az egészbe.

2013. jan. 5. 17:41
 1/1 anonim ***** válasza:
HA én lennék a helyedben akkor tanulnám tovább az egészet, nem adnám fel. Az irigykedő kollégáknak megmondanám, hogy mindenki előtt ott volt a lehetőség, nem éltek vele, te igen, és ha ezért valaki morog vagy haragszik rád, az tehet egy szívességet. A főnöknek meg simán megmondanám, hogy idő kell, és vegyék figyelembe azt is hogy senki nem jelentkezett csak te. Majd ha 2 hónap múlva is rossz vagyok, akkor örömmel megyek vissza a régi helyemre. Legyél határozott de tisztelettudó. Akkor nem fognak a fejedre nőni.
2013. jan. 5. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!