Hogy lehetséges, hogy ez sima takarító kétszer annyit keres mint egy mérnök?
Milyen mérnök keres havi br. 186 500 ot? Ki az a marha aki ennyiért mérnöki munkát végez ? Orvos látta már?
Kaptam két éve ajánlatot nemzeti parktól munkára diplomához kapcsolódva:
Idézet az ajánlatból:
"Területkezelési Osztályára keresünk szintén közfoglalkoztatás (közmunkaprogram) kereti között kollégát térinformatikai adatbázis kezelés, feltöltés, táblázatkezelés és egyéb adminisztrációs feladatokra."
A közfoglalkoztatásra rákérdeztem, hogy közalkalmazott, vagy köztisztviselő? Mondták nem, hanem a havi 47.000-es (Az erdőmérnök is abban van foglalkoztatva).
Na ezek azok a munkák amiket akkor vállalsz el ha van háttered.
Ha nem pénzért, csinálod hanem szeretetből. Ismerek MTA-n dolgozó fiatal kutatókat, ugyan ez a szitu, közalkalmazottak alamizsnáért. Nem zavarja őket, mert komoly családi háterük, van, értsd érettségi ajándék pesti lakás stb... így meglehet oldani, aztán lehet csinálni a dolgot szeretetből.
18-20 évesen az ember amikor szakmát választ, tovább megy felsőoktatásba, azért nem annyira hülye akkor már, hogy ne legyen képes utánanézni, mik a trendek, kellenek-e ilyen szakemberek stb. persze trendek változhatnak de nem fordul ki 3 év alatt a világ magából.
Mondom én is így voltam, mentem volna btk-ra filmtudományt tanulni. Aztán mit kezdek vele? A kémiát is szerettem szóval lettem inkább vegyész. Szabadidőmben tojok a kémiára, helyette filmezéssel foglalkozok, nem ebből kell megélnem, akkor és azt csinálok amit akarok. Sokkal jobban jártam így :)
*hátterük
mielőtt jönnek a nyelvtannácik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!