Lehetséges, hogy van "bérlimit" egy multinacionális cégnél? Ti otthagynátok egy ilyen céget vagy várnátok?
Ahol jelenleg dolgozom, szerintem erről lehet szó.
Itt minden évben van értékelés, arról szól,hogy négyszemközt beszélgetsz a főnököddel a célokról, min kellene változtatni...stb és megállapodtok egy béremelésben.
Normál esetben ez 25-30 ezer forint évente.
Nekem, mióta itt vagyok, évente 30 ezerrel nőtt a bérem, ebből 10 ezer az "inflációs kompenzáció" 20 ezer pedig a béremelés.
Ez az első munkahelyem, szakmai gyakorlaton is náluk voltam, amikor lediplomáztam felvettek, 5 éve dolgozom náluk.
A legutóbbi értékelésnél viszont a főnök közölte, hogy nem tud többet emelni, a legutóbbinál is necces volt.Kérdeztem magasabb pozícióról, azt mondta nincs üresedés,ha lenne én kerülnék oda.
A fizetésem bőven az átlagfizetés felett van, magyar viszonylatban nagyon jónak számít, de ha nem emelkedik évente, akkor mi a motiváció arra, hogy az ember jól dolgozzon?
Egy csirketerítős állami cégnél nem emelik a béreket, de azok annyit is érnek, de egy komoly nagy nevű multinacionális cégtől többet vár az ember.
Állami cégeknél is emelik a béreket, bár nem tudom, milyen "csirketerítős" állami cégről beszélsz.:D
Amúgy én is multinál dolgozom, két éve léptem túl a pozíciómban elérhető bérplafont. Megoldották, a pluszt megkaptam egy összegben, idén pedig csináltak nekem egy funkciót, ami havi 2-3 óra pluszmelóval jár, így már magasabb a plafon. Ha neked nem oldják meg, valszeg nem vagy annyira fontos, keress másik állást.
2#
Állam cégeknél, csak az utóbbi 1-2 évben kezdtek emelgetni, mert már égett a ház.
Amit mondasz, azzal az a baj, hogy az én pozícióm már így is leterhelt,nem férne bele már más.
Azért a 25-30 ezres emelés még egy multinál se rossz évente... ahol eddig voltam a 10-15 ezer volt a tipikus emelés (tehát pont csak az inflációt követi).
De a bérsávos dolog tényleg létezik. Mondjuk 5 éves ottartózkodás után általában már magasabb fokra tesznek, de úgy tűnik, itt nem lehet.
Mit dolgozol egyébként?
6#
Beszerzőként dolgozom egy ipari multicégnél.
Ami felettem van pozícióban az a stratégiai beszerző, de az a pozíció foglalt.
Kicsit el vagy tévedve. Orulj, hogy eddig kaptál rendszeres fizetésemelést, miközben - ha jól értem - a munkaköröd nem változott. Természetes, hogy nem fognak a csillagos égig emelni, pláne nem egy belépő szintű pozícióra.
Ha meg nincs üres előlépési pozíció a cégnél, akkor nincs. Ez sem természetes, akármennyi évet voltál ott, és akármennyire jól dolgoztál eddig.
Ha nem tetszik, keress más munkahelyet, vagy fényegesd meg őket, hogy lelépsz, ha azt tartod helyesnek. A karrierépítés úgyis nehéz anélkül, hogy időnként ne mennél el új helyre.
Kedves 8,
te vagy eltévedve.
Ha egy cég nem emeli a béreket, aki akkor mivel motiválja a munkavállalókat, hogy neki dolgozzanak?
Soha nem dolgoznék olyan cégnél, ami nem emeli évente a béremet, hanem befagyva tartja, az ilyen cégek mennek a süllyesztőbe előbb-utóbb.
Ezért hoztam fel negatív példának állami céget, édesanyám állami cégnél dolgozik, sok-sok évig be volt fagyva a bére, az utóbbi 2 évben kezdte a MÁV emelgetni, mert a létszámhiány a működését veszélyezteti.
A MÁV-nal alacsonyak a bérek és szarak a munkakörülmények. Persze, hogy senki értelmes mem akar ott dolgozni.
Attól hogy neked junior pozícióban nem emelik a csillagos égig a fizetésedet, még simán lehet, hogy versenyképes ez a fizetés, és ha te felmondanál, könnyen találnának 5 másikat a helyedre.
Ha meg úgy gondolod, alul vagy fizetve, akkor hajrá, keress másik munkahelyet. Én nem tartalak vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!